Сопраното Ева Перчемлиева и баритенорът Мариос Андреу, роден в Кипър,

...
Сопраното Ева Перчемлиева и баритенорът Мариос Андреу, роден в Кипър,
Коментари Харесай

Калас и Онасис със световна премиера във Варна

Сопраното Ева Перчемлиева и баритенорът Мариос Андреу, роден в Кипър, се превъплъщават във великата любовна двойка Мария Калас и Аристотел Онасис в операта-мюзикъл " Калас и Онасис " от Христос Папагеоргиу, продукция на Държавна опера Варна. Творбата, отдадена на 100 години от рождението на популярната оперна дива Мария Калас, ще има международна премиера на 21 юни от 21 ч. на фестивала " Опера в Летния спектакъл - Варна 2023 ".
Режисьор е Петко Бонев, диригент-постановчик - Страцимир Павлов, сценография и костюми - Ася Стоименова, хореография - Анна Пампулова, 3D mapping - Лора Руневска, elektrick.Me, художествено осветяване - Даниел Йовков, превод - Лилия Бонева, диригентка на хора - Надежда Маккюн.
" Още първоначално ме сграбчи самата концепция, че е написана модерна творба за Мария Калас, която всички сопрани по света обожават. Малко е да кажа, че за мен е чест да бъда първата Мария Калас в международната премиера на операта-мюзикъл " Калас и Онасис ", това е повече от чест. Когато започнах да се приготвям за прослушването, се задълбочих в нейната биография и бях разтърсена от трагичната й орис. Хората я познават най-вече като певица, най-великата певица на всички времена, само че знаят малко за нея като човек. Посветила се на операта, тя доближава неземни висоти в изкуството, само че пропуща персоналното си благополучие ", споделя Ева Перчемлиева в изявление на Виолета Тончева, пиар на ТМПЦ Варна.
А Мариос Андреу споделя за своя воин: " Онасис в действителност е бил доминантен, целенасочен, съдбоносен. Човек на действието, той самичък дефинира разпоредбите, не се преценява с нищо и никого, никому не дава пояснение, постоянно взима и получава това, което желае - от любовта до убийството. Той стига до дъно във всяко свое начинание и на мен ми беше мъчно да пресъздам тъкмо тази негова същина. Да настроя съзнанието и чувствителността си по този начин, че до момента в който извършвам ролята, да не се отбивам нито за момент от главното в характера му. А срещата с Мария за него е била като магия, той няма какво да вземе от нея, той просто мощно се влюбва. "
Варненската опера ще се включи за следващ път в юнския Празник на музиката, проведен от Алианс Франсез Варна и Френския културен инститит в България, с финансовата поддръжка на Община Варна. Една от четирите специфични подиуми на 21 юни от 17 ч. във Варна ще бъде красивият необароков балкон на Варненския спектакъл на пл. " Независимост ", от който четирима водещи солисти на ДО Варна ще поднесат своя празничен музикален комплимент. Тенорът Арсений Арсов ще изпее обичаните си песни от репертоара на Едит Пиаф " Живот в розово " и " За нищо не скърбя ". След като показа Ария на Маргарита от " Фауст " на Гуно, сопраното Жана Костова и мецосопраното Михаела Берова ще изненадат публиката с очарователния " Котешки дует " на Джоакино Росини. Михаела Берова ще извърши също " Испанката " от Винченцо ди Киара, а басът Гео Чобанов ще сервира " Насладите на любовта " от Жан-Пол Мартини. Акомпанира украинската пианистка Руслана Шевельова, която към този момент е част от състава на Варненската опера.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР