Сопот отново става столица на парапланеризма. Състезателите на екстремния спорт

...
Сопот отново става столица на парапланеризма. Състезателите на екстремния спорт
Коментари Харесай

Парапланеристи целят мишена пет сантиметра

Сопот още веднъж става столица на парапланеризма. Състезателите на рисковия спорт ще целят при приземяването си „ цел “ 5 сантиметра.

Подбалканският град събира парапланеристи от няколко страни за надпреварата Sopot Open Accuracy (Сопот Оупън в дисциплината целно кацане), което ще се организира от 16 до 18 ноември. Домакин на въздушната конкуренция ще бъде комплекс Лифт Сопот. Организатор на надпреварата е Спортен клуб “Шамбала ”. Състезанието е част от спортния календар на Международната федерация по въздушни спортове (FAI) и носи точки за международната класация. В него ще вземат присъединяване както български, по този начин и задгранични състезатели.

Състезателните полети в дисциплината целно кацане са извънредно атрактивни както за участниците, по този начин и за публиката. Регистрацията на участниците ще бъде в петък, когато ще се организира и подготвителният ден.

Целта на всички участници ще бъде цел, която съставлява електронно измервателно устройство, което регистрира отклоняване от идеалния център през 1 см. Точката, която би трябвало да уцелят водачите при кацане, е с диаметър 2 см, което е идентично с размера на монета от 5 стотинки.

От водачите се изисква оптималната централизация и нюх за крилото във финалния заход и при кацането.

Съдийска комисия ще следи за първата точка на приземяване и ще регистрира резултата на всеки един играч. Измерването е до 500 см.

Победител в крайното класиране е участникът с минимален общ брой сантиметри от всички изпълнени полети.

Планирани са 6 рунда, като след 5-и рунд отпада най-лошият резултат.

Състезателите ще се борят в категории дами и мъже. В неделя след закриване на надпреварата ще се състои церемонията по връчване на премиите.

За всички фенове на въздушните спортове ще има въздушна акробатика, делтапланери, тандемни полети с парапланери. Организаторите са подготвили и още изненади за всички докоснали се до магията на небесното царство и магията на хвърчене.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР