Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27

...
Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27
Коментари Харесай

Соня Йончева открива Съкровени гласове

Соня Йончева се завръща с концерт в София на 27 октомври, с цел да даде персонално началото на сезона " Съкровени гласове " в зала " България ", научи ДУМА от Pr Team. Музикалният сезон, включващ международни реализатори като Фреди де Томазо, Якуб Орлински, Фатма Саид, Елза Драйзиг и Клементин Марген, трябваше да бъде открит от някогашния сътрудник на Ана Нетребко и татко на сина й Ервин Шрот. За страдание той е възпрепятстван да покаже пред българска аудитория програмата си с танго. Сезонът се провежда от компанията на Йончева " SY11 ". Закупените билети за концерта на Шрот важат без легализация за концерта на Соня Йончева на 27 октомври. Желаещите да върнат билетите за концерта на Ервин Шрот, могат да го създадат в " Ивентим ".
След триумфа в Япония и Аржентина, световноизвестното българско сопрано ще изнесе концерта " Испански пристрастености " с известния испански тенор Исмаел Жорди и пианиста Рубен Фернандес Агире. Репертоарът включва испанската сарсуела. Музикалният род е известен в Испания, Куба и Мексико. Той комбинира музика, текст и танц и се родее с оперетата. Музиката е въодушевена от присъщия локален фолклор.
Тенорът Исмаел Жорди е прочут реализатор на сарсуела. Роден в Тортоса, Испания, на 9 юли 1974 година, от ранна възраст демонстрира пристрастеност към музиката и пеенето. Продължава вокалното си образование и бързо печели самопризнание поради лиричния си теноров глас и способността си да предава страсти посредством пеенето. Кариерата на Исмаел Жорди като оперен артист стартира да се разпростира при започване на 2000-та и скоро той става прочут с осъществяванията си на основни и на поддържащи функции в разнообразни оперни театри по света. Печели самопризнание за интерпретациите си на функции в опери на Джузепе Верди, Джакомо Пучини, Гаетано Доницети и други
Някои от най-значимите функции, които Исмаел Жорди извършва, са Родолфо в " Бохеми " на Пучини, Алфредо Жермон в " Травиата " на Верди, Едгардо в " Лучия ди Ламермур " на Доницети, Неморино в " Еликсир на любовта " на Доницети, Ринучо в " Джани Скики " на Пучини. Изпълненията на Жорди са високо оценени поради лиричния му и изразителен жанр на пеене, както и поради способността му да поддържа връзка с публиката. Участвал е в доста фамозни оперни театри и фестивали.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР