Sony не е компания, която следва сляпо модните тенденции. Тя

...
Sony не е компания, която следва сляпо модните тенденции. Тя
Коментари Харесай

Sony Xperia XZ1 – първият смартфон, който може да сканира 3D обекти

Sony не е компания, която следва сляпо стилните трендове. Тя постоянно се е отличавала от всички останали със своя личен и неповторим метод към софтуерния пазар. И нейните два най-нови апарата – Xperia XZ1 и Xperia XZ1 Compact - илюстрират извънредно добре това изказване.

Запознайте се по-подробно с флагмана Xperia XZ1 – един моден и мощен смарт телефон. Първият изобщо, благодарение на който можете да сканирате в три измерения всеки обект, към който го насочите.

Дизайнът на Xperia XZ1 е емблематичен за компанията –

повърхността е гладка, а металният корпус – едносъставен. Особено огромно усещане прави 5,2-инчовият Full HD екран, планиран и въодушевен от BRAVIA технологиите на компанията. С други думи – поддържа основните HDR (High Dynamic Range), TRILUMINOS™ Display for mobile, X-Reality™ for mobile и Dynamic Contrast Enhancer – за ярка картина със вълнуващ натурализъм на цветовете, подробност и впечатляващ контрастност.

Лошото време на открито пък не може да го уплаши – смарт телефонът е водо- и прахоустойчив, като екранът му е заздравен с Corning® Gorilla® Glass 5, с цел да устоя на дейна ежедневна приложимост.

Под елегантния и хубав корпус се крие и не по-малко впечатляваща мощност

Xperia XZ1 се зарежда от 8-ядрен процесор Qualcomm® Snapdragon™ 835 и мобилна платформа X16 LTE, основана, с цел да дава стремително бързи гигабитови LTE скорости за събаряне на наличие (до 1Gbps) и съвършена работа при актуалния деен метод на живот и занимания.

Апаратът разполага с 4 гигабайата RAM и 64 гигабайта вградена памет, на която да съхранявате своите приложения, фотоси или клипове.

Snapdragon 835 Mobile Platform пък подсигурява изумителна графика, безпрепятствено показване и усъвършенствана успеваемост на батерията – съвършено за обичаните PlayStation 4 игри през PS4 Remote Play.

Помислено е и за тези от вас, които обичат да запечатват всеки един миг

Xperia XZ1 разполага с 19-мегапикселова Motion Eye™ камера, създадена въз основа на опита от продуктовите серии фотоапарати ‘α’ и Cyber-shot™ на Sony.

Нейният Exmor™ RS датчик за изображения с вградена памет дава ново измерение на снимането на придвижване и създава фрагменти с извънредно качество.

Смартфонът може да снима видео с 960 фрагмента в секунда

(и да прави даже 4K видеозаписи), а новото предикативно снимане стартира автоматизирано да буферира изображения (до четири), когато улови деяние или даже усмивка, преди да е натиснат бутона за снимане. В режим на супер муден каданс, тази камера всякога улавя 0.184 секунди при 960 fps за възпроизвеждане на видео от 5.9 секунди.

Дори когато сте в придвижване, функционалността SteadyShot™ и нейното 5-осево стабилизиране на изображението, което компенсира придвижванията при разлюляване на предната и задната камера, подсигурява основаването на гладки и качествени видеоклипове. Autofocus burst пък интелигентно следва обекта, настройвайки фокуса, с цел да подсигурява ясни екшън фрагменти.

Предпочитате селфитата? Няма проблем. Предната 13-мегапикселова камера с 1/3 ” датчик и дисплейна мълния обезпечава впечатляващи фрагменти при всевъзможни условия на осветеност.

Може би най-интересната функкция на Xperia XZ1 обаче е така наречен 3D Creator

Тя е неповторима лична разработка на Sony и разрешава за първи път в мобилен уред изобщо бързото и елементарно сканиране на 3D обекти. Смартфонът може да снима висококачествени 3D изображения на обекти единствено за 1 минута, употребявайки 4 режима на сканиране: сканиране на глава, сканиране на разположение, сканиране на храна и сканиране на свободни форми. Готовите изображения могат да се споделят като 3D стикери през messenger приложения или да се качват в 3D общности като Sketchfab; могат да оживеят, като се употребяват за основаване на аватар, приложения на трети страни или като live wallpaper, даже да бъдат отпечатани на 3D принтер.

Не на последно място, моделът разполага и с интегриран датчик за пръстов отпечатък, с цел да подсигурява сигурността и неприкосновеността на всеки, както и с USB 3.1 връзка, която е 10 пъти по-бърза от USB 2.0 със скорости за транспорт от до 5Gbps.

След всички тези екстри, няма по какъв начин да не се запитаме

какъв брой часа устоя самата батерия?

Тя е с потенциал 2700 mAh и подсигурява спокойна работа с телефона през целия ден, а в дни, когато се употребява прекалено много спомагателна сила, функционалността Smart Stamina пресмята и усъвършенства оставащия живот на батерията. В допълнение, технологиите за зареждане Battery Care (Battery Care зарежда телефона до 90%, изчаква и по-късно го зарежда до 100%, тъкмо преди нормалното време за пробуждане на потребителя) и Qnovo Adaptive Charging спомагат за удължение цялостния живот на батерията на смарт телефона.

В умозаключение, Xperia XZ1 е стабилен смарт телефон, който разполага с отличен екран, издръжлива батерия и доста добра камера. Snapdragon 835 го прави и едно от най-бързите Android устройства на пазара. Особено на фона на обстоятелството, че се предлага непосредствено с операционната система Oreo.

Xperia XZ1 към този момент е разполагаем в комерсиалната мрежа.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР