Sono Motors от Мюнхен направи следващата стъпка към серийното производство

...
Sono Motors от Мюнхен направи следващата стъпка към серийното производство
Коментари Харесай

Solar-Auto Sion ще се прави във Финландия - видео

Sono Motors от Мюнхен направи идната стъпка към серийното произвеждане на своето “слънчево ” електрическо транспортно средство (SEV), наречено Sion. Електрическият автомобил със слънчеви кафези вградени в купето ще се създава от финландския контрактуван производител Valmet Automotive в завода му в Уусикаупунки. Наскоро подписаното обвързващо съглашение планува производството на повече от 257 000 транспортни средства за интервал от седем години.

Активите на Valmet ще разрешат невисок четирицифрен размер на производството през 2023 година, което ще бъде последвано от фаза на повишаване. Тогава сътрудниците желаят да вършат към 43 000 автомобила годишно и да употребяват 100 % възобновима сила. „ Valmet Automotive е един от най-устойчивите производители на контракти в света и е сертифициран като климатично безпристрастен от 1 януари 2022 година “, споделят от Sono Motors.



Мюнхенската компания сега построява автопарк от предсерийни транспортни средства, с които би трябвало да се организира тестовата стратегия за Sion. Външната обвивка на електронния автомобил се състои от 456 безпроблемно интегрирани слънчеви полуклетки и би трябвало да направи допустима самодостатъчност на придвижването, най-малко за къси дистанции.

„ Енергията, генерирана от слънчевите кафези, ще усили калкулации пробег от 305 километра на 54 кВтч LFP батерия приблизително със 112 километра на седмица “, съгласно настоящите калкулации на компанията.

С оглед на непрестанно възходящите цени на индустриалните мощности, елементи за снабдители, първични материали, сила и логистика, Sono Motors би трябвало да поправя още веднъж цената на Sion от сегашните 23 950 на 29 900 евро.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР