Сондата на НАСА Juno предостави по-добър и по-задълбочен поглед върху

...
Сондата на НАСА Juno предостави по-добър и по-задълбочен поглед върху
Коментари Харесай

Сондата Juno предоставя първия 3D изглед на атмосферата на Юпитер

Сондата на НАСА Juno даде по-добър и по-задълбочен взор върху атмосферата на Юпитер. Изследователите сътвориха първия 3D аспект на атмосферните пластове на Юпитер, илюстриращ по какъв начин работят неговите турбулентни облаци и стихии с по-големи детайлности от преди.

Най-вече е по-ясно по какъв начин се държат циклоните и антициклоните. Те са доста по-високи от предстоящото, като Голямото алено леке ​​(антициклон) е на дълбочина 320 км. Те са или по-топли, или по-студени в горната част според от тяхното въртене.

„ Джуно “ оказа помощ за попълването на данните благодарение на микровълнов радиометър, който оферираше надникване под повърхността на облаците.

За Голямото алено леке ​​екипът добави данните от радиометъра с гравитационните сигнатури от два близки прохода. Информацията за радиометъра също демонстрира сходни на Земята циркулационни кафези в северното и южното полукълбо, да не приказваме за измененията в микровълновия набор.

Все още остават загадки, като да вземем за пример атмосферната маса на Голямото алено леке. 3D изображенията към този момент основават по-ясна картина за това по какъв начин се държат планетите като Юпитер. Може би сме изправени пред скорошно решение на доста от мистериите на Юпитер.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР