Сондата ИнСайт на Марс, която временно излезе от строя през

...
Сондата ИнСайт на Марс, която временно излезе от строя през
Коментари Харесай

Сондата „ИнСайт“ продължава изследването на Марс след празниците

Сондата " ИнСайт " на Марс , която краткотрайно излезе от строя през октомври, сполучливо се върна на първичната си позиция след повредата и ще продължи проучването на недрата Червената планета след Нова година, оповестява ТАСС.

Решението за възобновяването на работата на марсианския уред ще бъде взето след 6 януари, заяви уеб сайтът на Германския авиационно-космически център, представен от организацията.
 
NASA’s InSight lander has recorded rumblings on the Red Planet, and the results are mystifying and exciting scientists.
— Astronomy Magazine (@AstronomyMag)

По думите на научния началник на плана Тилман Спон учените имат намерение да вкарат по-дълбоко в реголита на Червената планета, който е нейната почва. Ще бъде тествано зали установката ще може да продължи независимо своето придвижване по-късно.

Екипът ще организира в най-скоро време първите измервания благодарение на температурните сензори и радиометрите на " къртицата ". Те ще оказват помощ на планетолозите да измерят точната температура на пясъчни пласт, който препятства напредването на пробивната установка. Измерването на марсианската почва е от значително значение за продължение на работата на " къртицата ", защото тя още веднъж може да заседне или да аварира.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР