Сомелиерът е част от организацията на всеки ресторант, който държи

...
Сомелиерът е част от организацията на всеки ресторант, който държи
Коментари Харесай

Сомелиерът на годината Живко Енчев: Виното не бива да е прекалено леко за храната, нито обратното

Сомелиерът е част от организацията на всеки ресторант, който държи на себе си. Това е индивидът, който се занимава с правенето на цялата селекция с питиета, а освен виновността. Напитките би трябвало да бъдат съчетани с това, което ресторантът предлага като храна. Всяка напитка би трябвало да кореспондира с някое от ястията.  Сомелиерът предлага вярната приложимост на тези питиета с храната, която се изготвя в кухнята.

Това сподели за предаването „ Хоризонт за вас “ сомелиерът на годината Живко Енчев . Той загатна че се изисква сериозна теоретична подготовка, а той решил да я получи едвам след 14 години работа в ресторантьорския отрасъл. Сомелиерството у нас е на положително равнище, само че не на международно, поради вредите от близкото минало, счита той.  В страната има към 300  мазета и винарството е във напредък, безапелационен е той.  Имаме положителни обичаи във винопроизводството и знаем по какъв начин се прави хубаво вино, уверен е специалистът, съгласно който виновността ни са съпоставими с френските и италианските:

Червените виновност като че ли са ни по емблематични, по-лесно не се случват с тях нещата от позиция на чисто географски фактори. В последно време радва публиката и хората, които се занимават с произвеждане на вино в България,  подчертаването на локалните сортове и търсенето на и налагането на български виновност на непознати пазари с помощта на типични локални сортове.

Доброто вино в магазина можете да разпознаете по атрактивния етикет, който издава отношението на избита към продукта, счита Енчев. Българинът покачва винената си просвета, само че към момента прави неточности в избора, добави той:

Виното и храната би трябвало да са ръка за ръка и едното да не е доминирана над другото. Това е е най-често срещаната неточност - виното да е прекомерно леко за храната, която консумираме, или пък противоположното.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР