Сомалийските пирати са част от мрежата на хусите. Това, което

...
Сомалийските пирати са част от мрежата на хусите. Това, което
Коментари Харесай

Владимир Чуков: Сомалийските пирати са част от мрежата на хусите

„ Сомалийските пирати са част от мрежата на хусите. Това, което излезе през вчерашния ден, е, че една от съставните елементи на пасдараните, които са корпус на революционната войска на Иран – басиджите, вършат лична военноморска единици, която ще бъде настояща чак до Танзания ", заяви арабистът проф. Владимир Чуков.

Официално Иран споделят, че нямат нищо общо с отвличанията на кораби, само че нормално информацията, която се дава, е, че това са ирански кораби, които плуват в тази част, изясни още проф. Чуков.

„ Нашият транспортен съд беше покорен в Арабско море. Хусите нямат достъп до тази част на морето. Но иранците вървят и споделят: „ Я кажи ти кой си ”. В момента, в който не се идентифицираш, те те одобряват за зложелател ”, изясни Чуков. По думите му нашият транспортен съд не се е разпознал по някакви съображения.

„ Преди може би седмица излезе документ от съвещание на йеменската военноморска единица. Очевидно регистрират, че стрелбата с ракети е цялостен неуспех. С дроновете е 50 на 50. В момента считат да основат някаква единица, която да специализира в лодки бомби. Обикновено на борда на този риболовен транспортен съд има няколко лодки, които слизат в морето, когато решат, че задачата би трябвало да бъде атакувана ”, изясни той.

Освен това по думите му Арабско море се е считало за безвредно до момента. От през вчерашния ден обаче застраховките са поскъпнали - от 0,07 % от цената на кораба и стоката внезапно са станали 0,5%.

По думите му хусите управляват към 40% от йеменското крайбрежие. Там рискът е голям.

В региона, в който е покорен „ Руен ”, застраховките са по-ниски.

Според проф. Чуков в цялата обстановка има доста политика, а задачата била да скочи цената на петрола.

„ От през вчерашния ден нефтът е скочил с 1 $ ”, сподели проф. Чуков.

За ориста на нашите сънародници, той изясни, че страните, чиито жители са на борда, ще се схванат, коя да поеме самодейността за договарянията, коя да търси контактите с похитителите.

„ В „ Galaxy ” няма по какъв начин водещата страна да не е Япония. За „ Руен ” не мога да кажа коя е, няма и да го кажат ”, съобщи проф. Чуков. Имало протокол, по който се работи и той няма да бъде изнесен пред медиите.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР