Сомалия отстрани ръководителя на леката атлетика, след като бегачът стана вирусен на 100 м

...
Босът на Сомалия по лека атлетика беше отстранен, след като
Коментари Харесай

Босът на Сомалия по лека атлетика беше отстранен, след като нетрениран бегач стана вирусен за това, че му отне почти 22 секунди, за да завърши спринта на 100 метра на международно състезание.

20-годишният Насра Абукар Али остана последен на Световните университетски игри в Чънду, Китай, като му отне почти два пъти повече време, за да завърши, отколкото победителката, бразилката Габриела Мурао.

Във видео, което стана вирусно онлайн, Али изостава толкова много, че е извън рамката през по-голямата част от състезанието и финишира с прескачане през финалната линия.

Времето на Али от 21,81 секунди – повече от 10 секунди зад печелившото време от 11,58 секунди – е широко описано в международните медии като най-бавното време в историята на събитието.

Видеото от състезанието предизвика подигравки и недоверие онлайн, като някои потребители на социалните медии го посочиха като пример за корупцията и некомпетентността на сомалийското правителство.

Министърът на спорта Мохамед Баре Мохамуд каза в сряда, че запитвания към Националните олимпийски комитети разкриват, че Али не е имал опит в бягането или друг спорт.

Мохамуд каза, че е отстранил председателката на Сомалийската федерация по лека атлетика Кадиджо Аден Дахир за „злоупотреба с власт, непотизъм и оклеветяване на името на нацията“ и ще предприеме правни действия за инцидента.

Мохамуд също каза, че няма регистрирана Сомалийска университетска спортна асоциация, без да уточнява връзката на групата със състезанието.

Асоциацията на сомалийските университети каза в по-ранно изявление, че не е изпратила участници на състезанието.

Министърът на младежта и спорта Мохамед Баре Мохамуд по-рано се извини за инцидента и каза, че неговото министерство не е знаело, че Али е избран да се състезава на игрите.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР