Солунският футболен клуб ПАОК е внесъл оплакване в гръцката телевизия

...
Солунският футболен клуб ПАОК е внесъл оплакване в гръцката телевизия
Коментари Харесай

ПАОК протестира срещу телевизионно предаване, което го свързва с България

Солунският футболен клуб ПАОК е внесъл недоволство в гръцката телевизия АНТ1 поради свързването на името на клуба с България, заяви "Прото тематика ". В телевизионната игра на асоциации "Рук Зук " на малкия екран единият участник трябвало да подскаже на колегата си думата "България ". За индиректно изложение той споделил "ПАОК ", а другият играч споделил "Солун " и незабавно по-късно "България ".

В недоволството си от ПАОК декларират, че предаването е било излъчено на запис, което е давало опция на малкия екран да се намеси в наличието.

Според портала thetoc.gr в недоволството си от ПАОК желаят от малкия екран "да се извини за оскърбителното споменаване (на клуба), излъчено по време на предаването ".

Също по този начин ПАОК декларира, че резервира правото си да предприеме правни дейности против малкия екран.

В отговор от АНТ 1 дават отговор, че излъчването на материала в този тип е било сериозна неточност и няма да се повтори.

Привържениците на ПАОК от време на време са наричани от останалите ентусиасти "българи ", което в този подтекст се приема за обидно. Преди години в първото издание на тълковния си речник гръцкият езиковед Георгиос Бабиньотис беше присъединил измежду определенията за "българин " и "привърженик на ПАОК ", което провокира толкоз остри реакции, че при идващите издания на речника това значение беше отстранено.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР