Солун. Европейската перспектива на Западните Балкани беше една от темите,

...
Солун. Европейската перспектива на Западните Балкани беше една от темите,
Коментари Харесай

„Плюс Инфо“ : Мицотакис и Борисов се срещнаха в Солун

Солун. Европейската вероятност на Западните Балкани беше една от тематиките, обсъждани от министър председателите на Гърция и България – Кириакос Мицотакис и Бойко Борисов в диалога им в коридорите на срещата на върха в Солун, предава македонската медия “Плюс Инфо “ .
Кириакос Мицотакис съобщи пред Бойко Борисов, че е подготвен да предприеме подобаващи начинания за европейското бъдеще на района.
На срещата се загатнаха и последните изводи на Европейския съвет на 17 и 18 октомври.
„ Премиерът (Мицотакис) удостовери дългогодишната позиция на Гърция в поддръжка на европейското бъдеще на Западните Балкани, което ще способства за обезпечаването на мир, непоклатимост и разцвет в по-широкия район. Мицотакис съобщи, че е подготвен да предприеме подобаващи начинания в тази посока, наблягайки редом с това, че гръцката поддръжка за процеса на присъединение на Балканите е неотлъчно обвързвана със (…) личните достижения на претендентите “, се споделя в известие на кабинета на Мицотакис.
Гръцкият и българският министър-председатели разискаха също въпроса за мигрантите, и двустранното съдействие. Също по този начин беше решено да се организира Висш съвет за съдействие в гръцкия град Кавала през февруари 2020 година

Превод и редакция: Теодор Пенев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР