Солун. Двете страни от ЕС, България и Гърция, както и

...
Солун. Двете страни от ЕС, България и Гърция, както и
Коментари Харесай

IBNA: Партньорството между България, Гърция и Сърбия ще е позитивно за целите Балкани

Солун. Двете страни от Европейски Съюз, България и Гърция, както и най-многолюдната страна от някогашна Югославия – Сърбия, отключиха вратата за партньорство, което може да помогне освен на трите страни, само че и на целия Балкански район, предава Independent Balkan News Agency.
В Солун се организира първата тристранна среща сред гръцкия министър председател Алексис Ципрас, българския министър председател Бойко Борисов и президента на Сърбия Александър Вучич.
Гръцкият министър председател организира персонални диалози с двамата си сътрудници, преди формалната тристранна среща.
Резултатът от тази среща е извънредно положителен, и може да помогне за развиването на Балканите. Трите страни основават нова ос на стабилността и сигурността, която обрисува рамките за съдействие в стопанската система, енергетиката и превоза за целия район.
Тази тристранна среща е извънредно значима за Балканите, защото оставя встрани силите, които желаят да се намесват, и да печелят от потреблението на балканските страни като протекторати, написа IBNA.
Инициативата на трите страни предизвиква стабилността, сигурността и европейското бъдеще на Балканите, както и премахването на напрежението.
Национализмът и напрежението в Албания, Македония, Косово и Турция, както и намесата на непознати сили на полуострова, не способстват за стабилността и сигурността.
Създаването на ос сред Гърция, България и Сърбия е обвързвано с историческите, културни и религиозни връзки, и ще бъде дирек на стабилността за района.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР