Солта присъства в ежедневното ни меню и изглежда невъзможно да

...
Солта присъства в ежедневното ни меню и изглежда невъзможно да
Коментари Харесай

Какво се случва, ако се откажем от солта

Солта участва в ежедневното ни меню и наподобява невероятно да се откажем изцяло от нея. Ако консумираме най-вече приготвена от нас храна, задачата е една концепция по-лесна. Но солта се съдържа във съвсем всички подготвени и пакетирани хранителни произведения, които е мъчно да зачеркнем напълно.

Дори да не се откажем изцяло от солената фалшификация, само че най-малко да ограничим до най-малко нейната консумация, изгодите за организма няма да закъснеят. Ето и какви са те.

Кръвно налягане

Натрият е основен детайл за контролиране на равнищата на кръвното. Когато консумираме по-малко сол, те спадат доста. Прекалено огромното количество натрий в организма води до задържане на вода. Оттам се усилва размера на кръвта и налягането в кръвоносната система.

Голямото количество натрий води до изтъняване на стените на кръвоносните съдове , което също е много рисковано. Когато кръвното се намали, опцията за сърдечно-съдови болести, инфаркти и инсулти също спада доста.
 Снимка 389012

Бъбреците и мозъка

Освен сърцето, бъбреците ни също ще са доста по-здрави, в случай че ограничим солта. Това решение понижава доста риска от бъбречна непълнота . Когнитивните ни качества също ще се подобрят, тъй като притокът на кръв към мозъка се усилва, когато количеството натрий понижава.

Килограми

Както към този момент споменахме, натрият в солта води до задържане на вода. Това е естествена реакция на бъбреците, с цел да може водата да поддържа електролитния баланс, нарушен от огромното количество натрий.

Така даже да не ядем доста, можем да се усещаме подути и преяли. А в случай че ограничим солта от ежедневното си меню, незабавно ще усетим смяна в килограмите , която се дължи на изхвърлената от организма арестувана до този миг вода.

Отказът от солта обаче води и до намаляване поради устрема ни да се храним по-здравословно и избягването на модифицираните храни.
 Снимка 407749

Жажда

Когато ядем доста солено, се усещаме по-жадни, консумираме и повече вода. Оттам следва, че вървим по-често до тоалетната.

Главоболие

Ако постоянно ни боли главата, това още веднъж може да се дължи на огромното количество натрий в организма. Ограничаването му ще ни накара по-рядко да посягаме към обезболяващите, написа Reader`s Digest.

Глад

Храните с високо наличие на сол са един от най-пристрастяващите. Трудно е да се устои на един пакет чипс, само че в случай че имаме волята да си наложим тази възбрана за известно време, организмът ни ще свикне на тази смяна. След това няма да изпитваме това натрапчиво предпочитание да опустошим огромно количество нездравословни храни .
 Защо да ядем ябълките със сол
Защо да ядем ябълките със сол

Страхотна закуска за есента

Вкусове

Когато се откажем от солта, сигурно ще стартираме да опитвам с други подправки в кухнята. Колкото и да сме привикнали със соления усет на ястията, по този начин бързо ще привикнем да го компенсираме с нещо друго.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР