Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171-а детска

...
Солна стая срещу вируси бе открита в столичната 171-а детска
Коментари Харесай

Столичен педиатър обясни как малчуганите ще се преборят с вирусите само като влезнат в "солна стая"

Солна стая против вируси бе открита в столичната 171-а детска градина “Свобода” в жк “Надежда”. Помещението е оборудвано с халогенератор, който основава подобаващ лечебен микроклимат. Стените на стаята са покрити с 4 пласта естествена сол, а халогенераторът впръсква изсъхнал аерозолен натриев хлорид, който се вдишва и оказва благотворно въздействие върху организма, изясни зам.-директорът на детската градина Диана Русимова.

“Чрез процедурите в така наречен солна стая ще може да се прави профилактика против сезонните вирусни инфекции и да се стабилизира имунната система на децата. Престоят в нея въздейства добре на хора със здравословни проблеми като астма, хронични респираторни болести, настинки, алергии, кожни болести и други Около 280 деца от детското заведение на възраст от 4 до 7 година ще могат да се възползват от придобивката изцяло гратис. Малчуганите ще посещават солната стая според от здравословното им положение и в наличието на здравно лице”, изясни педиатърът доктор Гергана Николова.

- Д-р Николова, какви са резултатите от солната терапия?
- Нарича се халотерапия. Този способ не е нов, прочут е от антични времена. През 1991 и 1994 година в 15 лечебни заведения в Москва се направи изследване върху пациенти с хронични дихателни проблеми. Установено е, че има доста добър позитивен резултат от тази терапия при хронични белодробни болести.
Неблагоприятната среда се трансформира в голям проблем в днешния свят. Газовите замърсявания от транспортните средства, излъчванията на заводи, неприятното качество на храните и непрекъснатият стрес в учебно заведение и по време на работа повлияват отрицателно на здравето ни. Забързаният живот в огромен град е причина за понижен имунитет, стрес, неприятен сън, хронична отмалялост, продължителен бронхит, сенна хрема, кожни болести, алергии, респираторен катар, астма и други респираторни болести. Списъкът на болесттите, добити през годините, става все по-дълъг. Халотерапията има удобен резултат върху дренажната функционалност на бронхите, задейства защитните механизми на организма, укрепва имунната система, понижава възпалението в белите дробове и дихателните пътища.

Отговорът на експерта по какъв начин съответно се повлияват вирусните инфекции четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР