Солистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза Класиката в

...
Солистката на Музикалния театър Весела Делчева получи приза Класиката в
Коментари Харесай

Весела Делчева: Да вдигнем завесите на нашите сърца и души

Солистката на Музикалния спектакъл Весела Делчева получи наградата " Класиката в другите жанрове " за актриса в мюзикъл на предаването " Алегро Виваче " на БНР. Наградата се връчва в границите на националната анкета " Музикант на годината 2019 ". Предлагаме ви изявление с актрисата, нашумяла с функциите си в спектаклите на Музикалния спектакъл: " Фантомът на операта " (Кристин Дае), " Булевардът на залеза " (Бети Шийфър), " Зоро " ( Луиза в), " Бягство " (Мария), както и в мюзикълите за деца - " Аладин " (Принцеса Бадрулбудура) и " Магьосникът от Оз " (Дороти). Най-новата ѝ роля на сцената на Музикалния спектакъл е Цейтъл в мюзикъла " Цигулар на покрива ".
Ти вървиш от дребна по пътя на артист-солист в жанра на мюзикъла. Имало ли е моменти, когато си желала да се откажеш?
Мюзикълът е огромната ми фантазия -това съм аз! Това е жанрът, който ме разпростра в най-хубавата, най-силната ми страна. Там, където се усещам свободна. Благодарна съм на Бог, че ми сподели правилния път още от ранна детска възраст. Срещна ме с точните хора в точното време. Започнах креативния си път от вокално-театралната групировка “Таласъмче ” с живописен началник Димитър Костанцалиев, който възпламени искрата в мен и ме възпита в добрина, почтеност, придирчивост и борбеност.
В Музикалната академия затвърдих убеждението си, че мюзикълът е моето предопределение. Завърших поп и джаз пеене при доцент Алис Боварян и музикално-сценична постановка. Попаднах в “златната епоха ” на мюзикъла в академията с режисьора Андрей Аврамов и хореографа Радослав Радев. На сцената на Музикалния спектакъл сбъднах още една фантазия! Благодаря на шефа на театъра Марияна Арсенова, която повярва в мен и ми подаде ръка, с цел да стана част от колектива на Музикалния спектакъл и да развъртвам гения си. Другият трамплин, който ми даде следващ полет, е присъединяване ми в мюзикълите на Софийската опера и балет. Благодарна съм на Маестро Пламен Карталов за тази последователност и възможностите, които ми даде, с цел да ходя напред и нагоре. Всеки един актьор е имал сложни моменти и премеждия, през които е прекосявал в живота си. Лично за мен, те са ме създали по-силна, борбена и устойчива във времето. След такива моменти постоянно съм намирала моя смисъл да продължа напред!
Кои функции на сцената на Музикалния спектакъл са значими в развиването ти като актьор?
Всички функции са значими в развиването ми като актьор на сцената на Музикалния спектакъл. Първата ми роля там беше на Луиза от мюзикъла “Зоро ”. Любимите ми функции на тази сцена са още: Принцеса Бадрулбудура в мюзикъла за дребни и огромни “Аладин ”; Дороти от “Магьосникът от Оз ”; Марго от “Мулен Руж ”; Мария от “Бягство ”; Бети от “Булевардът на залеза ”; Цейтъл от “Цигулар на покрива ”. Но ролята, която ме разпростра, обогати и раздруса е тази на Кристин Дае във “Фантомът на операта ”. Тя е един друг свят, който остави дълготраен отпечатък в прочувствената ми памет. Работата ми на сцената на Музикалния спектакъл е сбъдната фантазия. Едно от най-ценните неща за един актьор е да има сцена, дом, където да се раздава, да гори, да се развива, да бъде свестен, да бъде приет, подтикван и обичан.
Какво би споделила на младите актьори, които в този момент потеглят по твоя път?
Следвайте сърцето си в сбъдването на фантазиите си! Бъдете будни, отдадени, новаторски, работливи и отдадени на делото с религия, вяра и обич.
В сегашната обстановка, в която театрите не могат да посрещнат фенове, липсва ли ти публиката? Какво би споделила на феновете?
Липсва ми сцената, липсват ми сътрудниците, липсва ми публиката, липсва ми театралният прахуляк, липсва ми цялата тази магия наречена- ТЕАТЪР! Вярвам, че напълно скоро ще вдигнем завесите на нашите сърца и души и ще забележим цялостни салони, с цел да си дадем всички обменът на любовта. Моля ви, не ни забравяйте и се върнете скоро при нас. Бъдете здрави и дано Бог пребъдва в фамилиите ви!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР