Солистка на Бургаската опера- сопраното Мария Цветкова-Маджарова получи наградата на

...
Солистка на Бургаската опера- сопраното Мария Цветкова-Маджарова получи наградата на
Коментари Харесай

Солистка на операта грабна наградата на Бургас

Солистка на Бургаската опера- сопраното Мария Цветкова-Маджарова получи премията на Община Бургас в навечерието на 24-ти май – Денят на българската култура и просвета. Тя бе отличена за изключителни професионални триумфи и значима солистична кариера в бургаската опера. Наградата се връчва годишно за зявени културни дейци и бе връчена персонално от кмета на Бургас Димитър Николов на тържествена гала в Културен център “Флора”.

Преди броени дни Мария Цветкова-Маджарова взе и влиятелната премия „ Музикант на годината “ за 2017-та година на предаването за класическа музика „ Алегро виваче “ на стратегия „ Хоризонт “ на БНР.

Позната на оперните подиуми в цяла Европа и Съединени американски щати. Мария Цветкова извършва извънредно богат репертоар – сопрановите партии от най-известните опери на Моцарт, Росини, Верди, Доницети, Маскани, Леонкавало, Бизе, Пучини и други. Има богат опит като кантатно-ораториален реализатор, като е изпълнявала най-известните произведения в този род – „ Реквием “ и „ Коронационна меса “ на Моцарт, „ Стабат Матер “ на Перголези и на Росини, „ Девета симфония “ на Бетовен, оратория „ Света Троица “ на Бах и други.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР