Солистът на Варненската опера Иво Йорданов ще дари кръв днес,

...
Солистът на Варненската опера Иво Йорданов ще дари кръв днес,
Коментари Харесай

Солист на Ваненска опера дарява кръв за колежка часове преди да изпее главната роля в Симоне Боканегра

Солистът на Варненската опера Иво Йорданов ще подари кръв през днешния ден, в деня на спектакъла „ Симоне Боканегра “ от Верди, в който той извършва основната роля. Конкретният мотив да се случи навръх 3 февруари е нуждата да се помогне на цигуларката Петя Костадинова от оркестъра на Варненската опера. Това, че сутринта ще даря кръв, а вечерта ще пея Симон Боканегра, освен няма да ми навреди, аще има и здравословен резултат.

Кръводаряването е най-хуманният жест, с който можем да спасим човешки живот, само че дано не забравяме, че с изключение на израз на достойнство, той потвърдено подтиква и виталните процеси в организма. Редовен кръводарител от 1998 година, Иво Йорданове дарил до момента общо към 30 литра кръв, в случай, че в човешкото тяло се съдържа нормално към 5 литра.

Със сигурност доста хора, изпаднали в потребност, му дължат живота си, само че какъв брой тъкмо не знае. В Канада при всяко кръвопреливане уведомяват донора с sms, тази процедура, за жалост, не е въведена в България, само че това с нищо не трансформира удовлетворението ми, че извършвам човешкия си дълг, споделя известният баритон и приканва всички здрави българида подаряват кръв най-малко един път годишно.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР