Солидно пренебрегваният за титулярния пост талант на Левски Марин Петков

...
Солидно пренебрегваният за титулярния пост талант на Левски Марин Петков
Коментари Харесай

Марин Петков е четвърти по мачове сред футболистите на Левски

Солидно подценяваният за титулярния пост гений на Левски Марин Петков в действителност е четвърти по мачове измежду играчите на Левски през сегашния сезон, написа " Мач Телграф ". Той има 30 срещи на сметката си във всички шампионати, като първите в този лист - Уелтън и Роналдо, имат единствено по 2 повече, а трети е Кордоба с 31 дуела.

Марин обаче е титуляр единствено в 6 от срещите, а в цели 24 влиза като запаса. Това предопределя и обстоятелството, че той има едвам 883 игрови минути, което му отрежда 14-о място измежду съотборниците му. По този индикатор неоспорим номер 1 е централният бранител Хосе Кордоба, който е с 2849 минути, а тройката се добавя от Филип Кръстев и Уелтън, надлежно с 2706 и 2691 минути.

Въпреки че " сините " имаха по-малко мачове от ЦСКА поради по-ранното си отпадане от евротурнирите и за Купата на България, то най-експлоатираните играчи на " алените " имат по-малко минути на сметката си от противника. Това несъмнено приказва за по-ограничения избор на " Герена " на положителни футболисти и неналичието на равностойна пейка.

Вратарят Густаво Бусато е номер 1 по този индикатор на " Армията " с 2610 минути, а първият полеви състезател е Амос Юга с 2469 минути, до момента в който третата позиция се заема от Юрген Матай с 2437 минути.
 Трети треньор на Левски дебютира против ЦСКА през последните 15 години
Трети треньор на Левски дебютира против ЦСКА през последните 15 години

Предишният престой на Топузаков свърши тъкмо преди конфликт с " алените "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР