Солидарност и интернационализъм - това е ДНК-то на левицата. Те

...
Солидарност и интернационализъм - това е ДНК-то на левицата. Те
Коментари Харесай

Станишев в Стокхолм: За глобалните кризи трябват общи политически отговори

" Солидарност и интернационализъм - това е ДНК-то на левицата. Те са главната наша мощ в този момент. Всички се тормозят от растежа на крайния шовинизъм и на популизма, които експлоатират страховете на хората и възприятието на неустановеност. Но аргументите за тази неустановеност не могат да бъдат решени на национално равнище, даже да затворим границите. Каква може да бъде преградата пред екологичните произшествия и замърсяванията на въздуха и водата, пред растящите обществени неравенства, пред бежанските талази? Никоя страна не може да се оправи сама, трябват интернационалните политически отговори.

Нашата отговорност през днешния ден - да предложим работещи решения за страховете. " Да " на зеления преход, само че със обществена отбрана и буфери; интернационален политически отговор и регулация против избягването на налозите от корпорациите и софтуерните гиганти; обществена отбрана на работещите в интернет платформите и новите високотехнологични услуги. "

Това съобщи в речта си пред леви водачи от целия свят в Стокхолм Сергей Станишев. На срещата на Прогресивния алианс, в който членуват над 100 леви, социалистически и прогресивни партии от Швеция до ЮАР и от Бразилия до Филипините, президентът на ПЕС очерта отговорите на левицата на световните провокации. Форумът преизбра Станишев в Бюрото дружно с премиера на Швеция Щефан Льовен, премиера на Португалия Антони Коща, премиера на Испания Педро Санчес, водача на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия и други водачи на партии от фамилията.

 Срещата на Прогресивния алианс с присъединяване на Сергей Станишев
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР