Солидализирам се с мотивите на ВСС, в частност на тези,

...
Солидализирам се с мотивите на ВСС, в частност на тези,
Коментари Харесай

Прокурор Валентина Маджарова: Въоръжени лица не са нахлували в президенството

" Солидализирам се с претекстовете на Висш съдебен съвет, в частност на тези, които гласоподаваха срещу отстраняването на Иван Гешев. Законовият правилник е неразбираем в този случай, което пролича от дължината на дебатите, само че не намирам причина такава процедура да не се разпише по-добре от законодателя и да се ползва при положение на нужда ".

Това разяснява ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова по Nowa News по отношение на отхвърленото от пленума на Висшия правосъден съвет искане за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев.

Тя изрично съобщи, че политици не са били обект на СРС-та по каузи на спецпрокуратурата.

Маджарова разяснява и акцията в президентството. " На 9 юли се направиха дейности по следствието, след съответно позволение от български съд ", изясни тя.

Според нея няма здания, които да се употребяват с имунитет и цялост.

" Акцията беше ориентирана към лице, което няма имунитет, спазен е законовият правилник. Сторено е през входа за жители, един от наблюдаващите прокурори, дружно с един от следователите са влезнали през рамка за металдетектор. Въведени са от Димитър Стоянов, а той е вписан в протокола за претършуване и изземване. Въоръжени лица не са нахлували в президенството ", съобщи Валентина Маджарова.

По нейните думи Прокуратурата може би е бухалка, само че въпросът е против кои.

По мотив отчета на Европейска комисия за върховенството на закона, Маджарова акцентира, че делата на държавни мъже са сложни, само че това е по този начин на всички места по света. И напомни, че през предходната година спецпрокуратурата е подвела под наказателна отговорност настоящи министър и зам.-министър.

А във връзка с новото обвиняване към Васил Божков за подривна активност, ръководителят на Специализираната прокуратура съобщи, че е било с комерсиална цел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР