Солени глоби за плажуване върху дюни, предвиждат промени в Закона

...
Солени глоби за плажуване върху дюни, предвиждат промени в Закона
Коментари Харесай

Еднаква глоба и за хавлия, и за джип върху дюни

Солени санкции за плажуване върху дюни, плануват промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, препоръчани от министерството на туризма. Планират се едни и същи наказания и за плажни такъми, и за джип върху дюната.

По дюните в Шкорпиловци се вижда, че напълно скоро оттова е минала тежка техника. Според измененията в закона отсега нататък сходно деяние ще се санкционира с санкция от 1000 до 3000 лв..

Същата глоба обаче би трябвало да платят и притежателите на палатки, които са ситуирани върху дюните.

Семейство Петкови от Шумен към този момент 30 години почиват на палатка.

" Ако сме хора, които разрушавам, които замърсяваме, да ни глобяват, да. Но ти в този момент си пристигнал, опънал си палатката, вие бяхте там до палатката, да има изхвърлени отпадъци? Да има нещо да сме дълбали, да сме изхвърляли, да сме ровили? ", пита Петко Петков.

Хората считат, че санкции би трябвало да има единствено за тези, които разрушават. Според Тодор Илиев подигравка е да има идентични санкция за хората на палатка и за други, влезнали с джипове.

Палатки върху дюните не липсват това лято и на плаж Корал, макар акциите с полиция и издигнатата зад плажа ограда.

Според еколога Илиян Илиев предлаганите промени са ПР акция.

" Едва ли не да противопоставим едните хора против другите. Значи вие протестирате против застрояването на дюните, в този момент ще видите ние по какъв начин ще ви отвърнем. Някак си малко по сталински, всички под един общ знаменател ги слагаме ", разяснява мъжът.

Според разпоредба на министреството административните санкции са избрани в сходство с осъществена преценка на степента на засягане на публичния интерес при нарушаването на съответната наредба на закона.

От екоинспекцията във Варна отхвърлиха коментар в границите на деня – чиновниците им били заети.

Ако измененията в закона влязат в действие, плажовете пък ще бъдат разграничени на четири съществени групи – градски, курортни, отдалечени от курортите и за лимитирано прилагане.

Целта е потребителите авансово да знаят какво могат да чакат от плажа, на който отиват и какви услуги се оферират на него.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР