Соледар се оказва неудобен за руските войски за градски битки.

...
Соледар се оказва неудобен за руските войски за градски битки.
Коментари Харесай

Москва огласи тактиката, с която бе превзет Соледар! Киев: В...

Соледар се оказва неуместен за съветските войски за градски борби. От вечерта на 13 януари двете страни водят артилерийски дуели, въоръжените сили на Украйна дават отговор с контрабатарейни удари.

Както сподели за СВОБОДА боец от украинските въоръжени сили Петър Волощенко ( " Камък " ), който се бие в Соледар, до вечерта на 13 януари " вагнеровците " са съумели да доближат единствено до " избрана част от града ".

 



" Те са завладяли избрана част от града, отиват там, само че цялата част на града, където се намират, е под непрекъснато наблюдаване на нашето въздушно разузнаване. Ние координираме точни удари по клъстера ", сподели Петър, представен от УНИАН.

Той също по този начин означи, че Соледар се е трансформирал в същински капан за военните на Руската федерация.

„ Те (руснаците) попаднаха в капан в Соледар, без да го знаят. Градът се оказа неуместен за градски борби. Те не могат да смъкват тежка техника. Те могат да работят с далекобойна артилерия, тъкмо както ние. Провеждат се артилерийски дуели, контрабатарейни удари, “  коментираха от ВСУ.

Руските войски започнаха интензивно нахлуване преди повече от седмица - откакто не съумяха да реализират триумф в офанзивата против Бахмут.

Освен всичко друго, окупаторите желаят да обкръжат украинските сили в града, да отрежат групировката на ВСУ от пътищата за доставяне, само че западните специалисти се съмняват, че съперникът ще успее.

Според министъра на защитата Алексей Резников, бойците на Вагнер са употребявали тактиката на нахлуване на талази от пехота, вследствие на което са претърпели големи загуби.

Появиха се голям брой фотоси и видео доказателства, че Пригожин безусловно хвърля „ месо “ по позициите на въоръжените сили на Украйна. Доскоро в мрежата се въртеше кадър на поле, осеяно с трупове на съветски бойци някъде в посока Бахмут.

Боевете не престават отвън града, удостовери украински боец от Соледар.

Представителят на съветското министерство на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков по време на брифинг разкри детайлности за завладяването от съветските войски на град Соледар в ДНР, което е значимо за продължаването на сполучливите настъпателни интервенции, пишат задгранични организации.

 Игор Конашенков: Системите за Противовъздушна отбрана смъкнаха три украински дрона за ден - Cross.bg

Според него по време на завземането на града въздушнодесантните елементи са създали скрита маневра, атакували са украински позиции, заемайки господстващи височини, и са блокирали обитаемото място от северна и южна страна.

По-рано стана известно, че съветските войски изцяло са овладели Соледар. От Министерството на защитата оповестиха, че руснаците са окупирали града предната вечер на 12 януари.

За три дни съветските въоръжени сили унищожиха над 700 украински военнослужещи в региона на Соледар. Това заяви на брифинг формалният представител на Министерството на защитата Игор Конашенков, представен от мстни медии.

Също по този начин беше допустимо да се отстраняват повече от 300 единици украинска военна техника. От военното ведомство припомниха, че нощес е завършило освобождението на Соледар. 

 
Отбелязва се, че този град " е от значително значение за продължение на сполучливите настъпателни интервенции ". Вземането му под надзор ще прекъсне пътя за доставяне на въоръжените сили на Украйна в Артемовск и ще води останалите там елементи в котела.

Игор Конашенков уточни, че завладяването на Соледар е допустимо с помощта на непрекъснатото огнево поразяване на съперника от щурмовата и армейската авиация, ракетните войски и артилерията на Русия. Военнослужещите непрекъснато нанасяха „ съсредоточени удари “ по украинските позиции, като не позволяваха на вражеската войска да трансферира запаси и да се отдръпна на други линии на защита.

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР