Сокът от бреза е чудесен срещу различни възпаления в тялото,

...
Сокът от бреза е чудесен срещу различни възпаления в тялото,
Коментари Харесай

Сокът от бреза е дар от природата, който подмладява тялото

Сокът от бреза е превъзходен против разнообразни възпаления в тялото, рани, пърхот, за възстановяване на храносмилането и положението на кожата, в случай че го съберете вярно.

В предишното брезата е считана за свещено дърво. Хората вярвали, че има способността да прогонва злите духове.

Сокът от бреза е с високо наличие на захар, тъй че при варене се получава вино. Сокът и виното са отлично средство при атеросклероза, както и за лекуване на затлъстяването.

Сокът е потребен при кожни проблеми и инфекции на пикочните пътища.

Пийте по 100 мл. три пъти на ден.

Сокът от бреза се добива от зрели дървета при започване на пролетта, преди да се развият пъпките. Пробийте дребен отвор с диаметър към 1 см. и почти същата дълбочина на височина 1 метър над земята. Поставете дървена фуния или тръба (не метална) и закрепете стъклена бутилка или различен подобаващ съд (емайлиран, дървен), с цел да съберете течността.

От едно дърво се събират към 4-5 литра дневно. Сокът би трябвало да се съхранява в хладилника, само че не би трябвало да се замразява! След привършване, дупката би трябвало да бъде затворена с дървен чеп и извън покрита с тиня или глина.

Едно и също дърво не трябва да се употребява доста постоянно, защото това ще понижи устойчивостта му към гъбични инфекции.

Сокът от прясна бреза е естествен регулатор на бъбречните болести, алергии, краста, ревматизъм, възобновяване на организма след боледуване и за подмладяване.

Възпаления и рани
Пресният сок почиства и укрепва кръвта, защото съдържа гроздова захар.

Пърхот и опадане на косата
Сокът от бреза може да се употребява и като вода за косата, защото укрепва корена и предизвиква по-бързия напредък на косата. Предотвратява пърхота и косопада.

Стомах
Срещу конвулсии в стомаха и червата смесете 2-3 огромни супени лъжици свеж сок от бреза с 1/8 положително бяло вино. Пие се на глътки, топло, само че не варено.

Храносмилане
Половин чаена лъжичка прахуляк от брезов въглен, наквасен в малко домашна ракия, оказва помощ при тежка диария.

Язви и рани
При рани, които мъчно заздравяват, циреи и язви, оказва помощ пресен брезов лист, сплескан и закрепен с превръзка. Компресът се сменя на всеки 2-3 часа.

Пролетно филтриране
Народната медицина предлага пролетно филтриране за подсилване на организма: Смесете равни елементи от листа от бреза, касис, малина и горски ягоди, две чаени лъжички от тази примес залейте с 250 мл. вряла вода, по-късно пийте на глътки, 2-3 чаши на ден, подсладени с мед.

Вижте още: Болките във врата и гърба ще останат в предишното с този лек

Кожни заболявания
Сухата филтрация на брезова кора дава брезов катран, който се употребява външно за лекуване на кожни болести.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР