Sohu публикува сателитни снимки на самолетоносача на САЩ Роналд Рейгън“

...
Sohu публикува сателитни снимки на самолетоносача на САЩ Роналд Рейгън“
Коментари Харесай

Пет китайски кораба държат под око самолетоносач на САЩ

Sohu разгласява сателитни фотоси на самолетоносача на Съединени американски щати „ Роналд Рейгън “ в Южнокитайско море, който беше заобиколен от пет китайски военни кораба.
Рен Гоцян, представител на военното министерството на Китай, разяснявайки тези фотоси, означи, че самолетоносачът е изпратен от Вашингтон, с цел да показва мощ и да усили милитаризацията на Южнокитайско море.

Sohu опубликовало спутниковые фотоси авианосца Военноморски сили США " Рональд Рейган " в Южно-Китайском море, который оказался окружен пятью китайскими военными судами. https://t.co/IiuN5weW28
— Svetlana Yagodka (@SvetlanaYagodk3) September 29, 2019
" Китайските военни ще изпълнят своите отговорности и задания и изрично ще пазят националния суверенитет и сигурност ", съобщи Гоцян, представен от БГНЕС.
В продължение на десетилетия Пекин спори с няколко страни в Азиатско-Тихоокеанския район за териториалната принадлежност на редица острови в Южнокитайско море, на шелфа на които са открити обилни ресурси от въглеводороди. Виетнам, Бруней, Малайзия и Филипините вземат участие в тази полемика в една или друга степен.
Съединените щати не са страна в разногласието, само че не признават претенциите на Китай и упорстват за правото си на „ свободно корабоплаване “ в района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР