СофтУни официално стъпи на международната сцена след обявяването на старта

...
СофтУни официално стъпи на международната сцена след обявяването на старта
Коментари Харесай

СофтУни обучава 40 000 програмисти в Малайзия и Филипините

СофтУни публично стъпи на интернационалната сцена след оповестяването на старта на самодейността в Малайзия и Филипините, трансформирайки се в първата българска просветителна институция в областта на ИТ и цифровите технологии, която излиза отвън рамките на страната. Сред водещите аргументи организацията да започва образования в двете страни е динамичният напредък на ИТ бранша, неналичието на качествени и налични образования и възходящото търсене на квалифицирани фрагменти там.

Организацията възнамерява да образова над 40 000 програмисти на територията на двете дестинации в границите на идващите 5 години. Обученията ще стартират още през месец май с безвъзмезден курс “Programming Basics”, подобаващ за начинаещи. Над 200 ще е общият брой на безплатните курсове, планувани да се проведат в двете страни в границите на петгодишен интервал. Курсът от образования ще репликира сполучливата стратегия по Софтуерно инженерство на организацията с алтернатива за избор сред 4 професионални посоки – C#, Java, JavaScript и Python Development. Програмата е разбратена с директното присъединяване на фирмите от ИТ бранша, като главно се употребява модела „ учене посредством правене “. Участниците в програмата ще имат всички нужни познания и умения, с цел да започват работа до 1-1,5 година и да завършат програмата в границите на 2 години.



Курсистите с най-хубави резултати ще могат да се възползват от стипендиантски стратегии и от кариерно подпомагане.

По мотив сполучливия старт на плана в чужбина изпълнителният шеф, Иван Ненков, разяснява: „ Целта ни е да осъществяваме сполучливия модел на СофтУни първо в страните, които имат най-голяма потребност от него – дестинации с капацитет в развиването на ИТ технологиите, с бързо разрастващ се софтуерен бранш и просветителни системи, които не съумяват да се приспособяват задоволително бързо и да отговорят на потребностите на бизнеса, заради което се основава бездна сред търсенето и предлагането на качествени фрагменти. Основна цел на СофтУни е да построява мост над тази бездна. Вече го вършим доста сполучливо в България, а в този момент целим да повторим този триумф и в доста други пазари, наподобяващи на нашия в това отношение. Такива дестинации са Малайзия и Филипините – страни, които са международни водачи в аутсорсинг усулите в областта на ИТ технологиите, в които има доста огромен и възходящ недостиг на подобен вид фрагменти и липса на съответни решения от страна на локалните просветителни институции. Съвсем скоро планираме да отправим взор и към по-близки дестинации, като Румъния и Полша, които се характеризират със същите черти, що се отнася до търсене и предложение на качествени ИТ фрагменти. “
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР