SoftUni Creative - цялостна програма за дизайн, криейтив и визуализация

...
SoftUni Creative - цялостна програма за дизайн, криейтив и визуализация
Коментари Харесай

SoftUni създава Creative академия

SoftUni Creative - цялостна стратегия за дизайн, криейтив и визуализация към този момент е реалност и започва приема на курсисти. В особено изявление за Vesti.bg Иван Ненков, CEO на SoftUni, споделя по какъв начин се е родила концепцията за академията, какво съставлява програмата и към кого е ориентирана.

- Как се роди концепцията за SoftUni Creative?

- Идеята за основаването на академия, ориентирана към дизайн и образни изкуства се зароди още преди към 2 години, когато организирахме първите курсове по графичен дизайн в СофтУни.

Още на първия курс, през 2015 година, записаните бяха над 2500. Този голям интерес породи тематиката, дали не е назрял моментът за основаването на академия, която построява уеб и графични дизайнери, 3D аниматори и актьори, видео монтажисти и други експерти в областта на тази до неотдавна екзотична материя, наречена „ creative”.

От тогава минаха съвсем 2 години, през които концепцията узряваше до този момента, в който към този момент имаме подготвеност да представим на всички една неповторима по рода си практическа стратегия по дизайн и визуализация. След големият триумф на планове като Софтуерния университет, от който се родиха хиляди сполучливи софтуерни инженери през последните години, стартиралата преди година първа, цялостна стратегия по цифров маркетинг в България – SoftUni Digital, събрала дружно едни от най-големите специалисти в региона, както и академията по програмиране за деца SoftUni Kids, с програмата SoftUni Creative вършим идната смела и решителна стъпка напред към повдигане на равнището на българското обучение в областта на софтуерните и цифрови технологии.

- Разкажи ни за програмата?

- Програмата е извънредно на практика ориентирана и цели превръщането на добитите познания в действителни умения, още по време на обучителният развой. Целим да запазим салдото сред израждането на концептуално креативно мислене и асимилиране на главните правила на работа в криейтива, от една страна и усвояването на работата с най-модерните и употребявани принадлежности, от друга. Всичко започва с безвъзмезден предварителен курс, наименуван Design Fundamentals, който ще бъде воден от един от най-изявените специалисти в тази област – Маргарит Ралев.

Курсът е първата стъпка в подготовката на бъдещите криейтив експерти и цели да даде фундаментални познания. Курсът завършва с заключителен изпит, а сполучливо представителите се участници ще имат опцията да продължат своя път в главната част от образованието, състоящо се от модули и курсове по графичен дизайн, уеб дизайн и UX, видео монтаж и моушън дизайн и несъмнено 3D анимация и визуализация. Програмата обгръща всички сфери от дизайна, криейтива и визуализацията, като цели да даде солидна основа и набор от знания и умения на бъдещите специалисти, след което те ще решат, в кое от направленията да продължат своята специализация, с бъдещите курсове за напреднали на SoftUni Creative.

- Как избрахте лекторите в 10-те курса?

- Целяхме да съберем екип от специалисти със стабилен сполучлив опит зад тила си и в това време притежаващи мощни преподавателски умения. Това е композиция, която направи задачата ни в сформирането на първокласен екип изключително предизвикателна, само че в сегашния миг сме извънредно удовлетворени от резултата, защото всеки един от десетте курса от програмата ще бъде воден от експерт, отговарящ на всички наши критерии за умел специалист и добър учител.

- За кого е предопределена програмата на SoftUni Creative?

- Програмата е структурирана по подобен метод, че образованията в нея са подобаващи за всеки, който разполага с възторг, предпочитание и подготвеност да посвети огромна част от времето си в идната една година, на това. За да стартираш образование в първия курс от програмата, не се изисква никакъв предходен опит или избрана квалифицакация, задоволителна е вярната мотивация и ясната визия, като кандидат-курсистите би трябвало да дефинират авансово своята цел, заради която се включват в образованието.

- Какво могат да чакат хората записали се в програмата?

- На първо място могат да чакат една другарска атмосфера, която ще ги посрещне в СофтУни, както и дух на възторг и сила, основан от всички стимулирани и амбициозни хора, пристигнали тук, подготвени да се усъвършенстват и да градят самодейно своето бъдеще. По-голямата част от курсистите ще създадат разликата сред класическия научен формат и методът на „ учене посредством правене “, който се изповядва от СофтУни. Курсистите ще имат опция да приложат всяко ново познание на процедура, като ще работят върху свои лични планове и ще минават през редица на практика проблеми, произлизащи от опита на преподавателите ни. Курсистите ще станат част от една задружна общественост от бъдещи специалисти, което ще даде старта на доста нови другарства, а за какво не и на взаимни осъществени бизнес хрумвания.

- Какви ще са опциите, за хората, които сполучливо завършат програмата?

- Успешно приключилите курсисти ще разполагат с боеприпас от действителни на практика умения, които могат да осъществят и да започват своята кариера на дизайнери, аниматори, актьори и по този начин нататък. Те ще имат опцията да се възползват от услугите на кариерния център на СофтУни и да получат кариерно подпомагане в процеса на тяхната професионална реализация. Разбира се, програмата на SoftUni Creative ще бъде едвам първата стъпка в професионалната кариера на огромна част от курсистите, които би трябвало да продължат да надграждат познанията си и да развиват своите умения. След края на първата част от програмата, планираме да продължим образованието на курсистите посредством провеждането на профилирани на практика образования, които да надградят наученото до тук.

- Какво прави прогрмата на SoftUni Creative неповторима (различна от другите обучителни курсове в БГ?

- За първи път в България ще бъде извършена обучителна стратегия с водещи специалисти, която сплотява в себе си сфери като графичен и уеб дизайн, UI и UX, моушън графика и видео обработка и основаване на 3D модели и тяхното анимиране – един цялостен набор от подходи, модели и технологии, които ще дадат на курсистите необятен инструментариум, както и солидна основа, върху която да създадат задоволително добре осведомен избор, по тази причина в коя сфера желаят да продължат своята специализация. Но в случай че оставим на страна преимуществата на образованието, аз персонално считам, че това, което ще направи програмата на SoftUni Creative неповторима, ще бъдат позитивната сила и новаторския дух, които стотиците амбициозни курсисти и техните опитни ментори ще основат дружно.

Всички искащи курсисти могат да аплайват за програмата на уеб страницата на SoftUni Creative!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР