Софтуерните разработчици са най-търсените специалисти в глобален мащаб. Това показват

...
Софтуерните разработчици са най-търсените специалисти в глобален мащаб. Това показват
Коментари Харесай

Топ 10 на най-търсените специалисти в цял свят

Софтуерните разработчици са най-търсените експерти в световен мащаб. Това демонстрират данните в отчет на платформата за професионална връзка LinkedIn, представен от CNBC. Компанията е анализирала и най-разглежданите разгласи за работа, с цел да разгласява ранглиста на 10-те най-търсени работни места в световен мащаб. Почти всички специалности в листата, управляван от софтуерните разработчици, са свързани с нуждата от приложимост на цифрови устройства.

1. Софтуерен разработчик

2. Търговски представител

3. Мениджър „ Проекти “

4. ИТ админ

5. Специалист потребителско обслужване

6. Дигитален маркетолог

7. ИТ поддръжка

8. Анализатор на данни

9. Финансов анализатор

10. Графичен дизайнер

„ Смятам, че хубостта на тези работни места е в това, че не е належащо официално обучение, можеш да разработиш уменията, от които имаш потребност, онлайн “, разяснява кънтри мениджърът на обществената мрежа за Англия, Джош Граф, който, от своя страна, също е прекъснал образованието си в университета прибързано.

Пандемията от новия ковид има доста въздействие върху пазара на труда в света, откакто икономическата рецесия принуди бизнеса да редуцира работни места и да понижи назначенията.

Същевременно Международната организация на труда към Организация на обединените нации планува, че броят работни часове, изгубени през втората половина на 2020 година, ще се равняват на почти 400 млн. позиции на цялостен работен ден. Това значи, че търсенето на избрани чиновници от работодателите и преквалифицирането са измежду някои от евентуалните решения за реализиране на преимущество в този конкурентен работен климат.

От LinkedIn разкриват още, че сега пазарът на труда във Англия е три пъти по-конкурентен по отношение на същия интервал предходната година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР