Софтуерни проблеми в германската компания за въздушна сигурност причиниха закъснения

...
Софтуерни проблеми в германската компания за въздушна сигурност причиниха закъснения
Коментари Харесай

Софтуерни проблеми смутиха десетки самолетни полети в Германия

Софтуерни проблеми в немската компания за въздушна сигурност предизвикаха закъснения и анулация на полети. На четвъртото по значителност европейско летище във Франкфурт бяха анулирани 68 от общо 1400 планувани полета. 4500 пасажери на Луфтханза трябваше да трансформират ненадейно проектите си. Мария Стоянова с детайлностите.

От компанията за въздушна сигурност на Германия оповестяват, че компютърните усложнения, които имат от предходната сряда ще продължат и през идващите дни. Едва в нощта против четвъртък ще бъде сменен софтуерът, която провокира усложнения във въздушния трафик на страната. До тогава потенциалът на придвижване се снижава на 75%, което значи, че от съображения за сигурност една четвърт няма да се употребяват.

Добрата вест е, че не всички немски летища са наранени, а единствено тези във Франкфурт, Щургарт, Кьолн/Бон.

„ Луфтханза “ анулира полети по най-често употребените прави, с цел да предложи бързи други възможности на пасажерите. Въпреки това съветът към всички, които ще пътуват до четвъртък с компанията през Франкурт е да се осведомят авансово. На борсата във Франфурт акциите на „ Луфтханза “ бяха измежду най-големите губещи през днешния ден, спадът при тях е 0,9%.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР