Софтуерна компания Scale focus откри офис във Варна. На тържеството

...
Софтуерна компания Scale focus откри офис във Варна. На тържеството
Коментари Харесай

Софтуерната компания Scale focus откри офис във Варна

Софтуерна компания Scale focus откри офис във Варна. На тържеството участваха кметът Иван Портних, Пламен Цеков – изпълнителен шеф на компанията, и Александър Стоименов - началник на офиса в морската столица. Фирмата е профилирана в разработка на софтуерни артикули, работи по съвременни инженерни способи и е снабдител за внедряване на IT услуги и нововъведения.

" Това събитие е самобитно продължение на силата, генерирана от форума Innowave Summit, който подкрепихме. Навлизането на поредна IT компания във Варна е доказателство за капацитета на нашия град като академични и юношески център, за възходящата конкурентоспособност на пазара на труда ", сподели кметът Иван Портних. Той благодари на екипа, че са избрали морската столица като свое място за развиване.

" Варна има сериозен капацитет и ние желаеме да сме част от тази забавна екосистема. Да внесем положителни практики, които сме видели и работят за покачване на квалификацията всекидневно ", показа изпълнителният шеф Пламен Цеков. " При нас има страхотни благоприятни условия за хора, които в този момент прохождат в специалността, за всичко, обвързвано със софтуерния бизнес. Имаме забавни стратегии, академии, които в този момент започват. Надявам се доста бързо да пренесем това ноухау на локално равнище. Моят фокус в работата ще бъде да насърчаване опциите, които предлага Варна ", сподели Александър Стоименов.

Офисът на Scale focus в морската столица е четвърти в страната и е част от дълготрайните проекти на управлението за разширение на активността. За шестте години от основаването си във компанията са наети над 600 експерти, които обслужват повече от 150 клиенти от целия свят. В офиса във Варна към този момент са почнали работа 16 души, като задачата е следващата година броят на заетите да стане към 40 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР