Софтуер открива хронични болести преди да се появят симптомитеИзкуственият интелект

...
Софтуер открива хронични болести преди да се появят симптомитеИзкуственият интелект
Коментари Харесай

Китай вкарва изкуствен интелект в медицината

Софтуер открива хронични заболявания преди да се появят признаците

Изкуственият разсъдък може да помогне за облекчение на напрежението сред пациенти и снабдители на здравни услуги в Китай (снимка: CCO Public Domain)

Изкуственият разсъдък (AI) към момента е относително нова технология, само че съгласно китайски бизнес водач, неговите приложения към този момент генерират действителна стойност. AI може да усъвършенства опазването на здравето в страната, споделя основният изпълнителен шеф на Ping An Technology – Ериксон Чан.

За да станe изкуственият разсъдък по-масов, стартъпите и софтуерните колоси би трябвало да схванат усложненията, пред които е изправен бизнесът и които могат да бъдат решени благодарение на AI, разяснява мениджърът пред CNBC.

„ Вижте да вземем за пример Китай – единствено 8% от лечебните заведения са от клас „ три-А ”, съобщи Ериксон Чан по време на конференция в Хонконг. „ Но тези 8% от лечебните заведения се грижат за повече от 50% от пациентите в цялата страна ”.
още по тематиката
В резултат на това медицинските запаси са неравномерно разпределени, което от своя страна утежнява прекарванията на пациентите в тези лечебни заведения, добавя CEO-то на Ping An Technology.

„ Трябва да чакате повече от три часа, преди да можете да посетите доктор, а консултациите не престават не повече от 7 или 8 минути ”, споделя Чан, добавяйки, че в това време лекарите „ би трябвало да работят повече от 12 часа ден ”.

Изкуственият разсъдък може да помогне за облекчение на напрежението сред пациенти и снабдители на здравни услуги. Ping An Technology, дъщерно сдружение на конгломерата Ping An Group, специализира в използването на разнообразни технологии, включително AI, в области като опазване на здравето, финанси и умни градове.

Компанията е създала AI системи, които – съгласно нея – могат да предскажат вероятността даден пациент да страда от характерно хронично заболяване, даже преди физическите признаци да са налице, или авансово да разпознават инфекциозни болести с висока акуратност.

Софтуерът на Ping An Technology е в положение да забележи аномалии при сканирани медицински изображения, което нормално лишава доста по-дълго време на лекарите, в случай че се прави ръчно.

Този развой може да се сведе до пет минути – доста по-ефикасно и доста по-точно. „ След това даже можем да използван технологии за изкуствен интелект, които да следват пациентите ”, споделя Чан.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР