SoftBank Group Corp. обмисля пълна или частична продажба на британската

...
SoftBank Group Corp. обмисля пълна или частична продажба на британската
Коментари Харесай

SoftBank обмисля продажба на проектанта на полупроводници ARM

SoftBank Group Corp. обмисля цялостна или частична продажба на английската компания Arm Holdings, която японският колос закупи преди 4 години за $32 милиарда, написа The Wall Street Journal, цитирайки свои източници. Възможно е и първично обществено предложение на акциите ѝ като излаз от инвестицията, добавя изданието.

Arm Holdings работи в региона на проектирането на интегрални схеми и е измежду колосите в промишлеността. Процесори с нейния дизайн се употребяват в мобилните телефони, а неотдавна Apple разгласи, че те ще дават живот и на компютрите на компанията.

SoftBank не за първи път посочва, че може да върне Arm на пазарите. В последните седмици сходен ход наподобява все по-нужен, откакто японският конгломерат се нуждае от свежи средства. Засега не е несъмнено, че компанията ще пристъпи към продажба на активи, само че към този момент е наела Goldman Sachs като консултант по възможна договорка.

SoftBank заяви неотдавна, че възнамерява да продаде до $41 милиарда от своите активи, с цел да поддържа закъсалото си портфолио и да придобие назад лични акции, които се търгуват с отстъпка по отношение на чистата стойност на активите. Наскоро колосът продаде акции в T-Mobile US за към $20 милиарда, а компанията има дялове и в Alibaba и доста други.
 Apple се отхвърля от процесорите на Intel за Mac
Apple се отхвърля от процесорите на Intel за Mac

Компанията показа и актуализирани версии на операционните си системи
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР