Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”.

...
Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”.
Коментари Харесай

Софийското метро се разширява към кварталите „Гео Милев” и „Слатина”

Софийското метро се уголемява към кварталите „ Гео Милев” и „ Слатина”. Това ще стане след приключването на третия метродиаметър, който към този момент е в напреднала фаза.

Целият трети метродиамерът все още е подготвен на 75% и следващата година по същото време към този момент ще се употребяват пет нови спирки – от „ Патриарх Евтимий” до „ Красно село”.

Шест чисто нови метровлакове към този момент чакат в депото в „ Красна поляна” завършването третата линия. Въпреки че са изцяло автоматизирани и могат да се движат сами, първоначално ще се управялват от машинисти. Човешкият фактор обаче е оптимално стеснен за повече сигурност.

„ Машинистът функционалностите му главно ще са да се грижи за пасажерите – качване, слизане, а придвижването, всичко по трасето, ще се прави напълно от влаковете, от автоматиката”, изяснява инж. Стоян Братоев, шеф на „ Метрополитен”.

Анализът на пасажерите в София е посочил, че най-натоварени са градските линии от „ Гео Милев” и „ Слатина”.
Новата линия ще минава през зала „ Универсиада”, „ Шипченски проход” и зала „ Арена Армеец”. Първо обаче би трябвало да бъде приключен третият лъч на метрото.

Подземната железници е понижила трафика с 25%, като това са 70 хиляди коли по-малко на ден.

През 2020 година метрото към този момент ще стига до Овча купел и ще вози половин милион пасажери дневно.

Развитието на метрото в бъдеще планува най-вече продължение на към този момент съществуващите линии. Така след 2020 година ще има още две нови спирки на линията в „ Люлин” и продължение на линията след Бизнес парка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР