Софийското метро, като финансови показатели, е един от най-успешните проекти

...
Софийското метро, като финансови показатели, е един от най-успешните проекти
Коментари Харесай

Софийското метро - един от най-успешните транспортни проекти в Европа

Софийското метро, като финансови индикатори, е един от най-успешните планове от този вид в Европа. Това сподели Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен " ЕАД пред Bloomberg.

Братоев е безапелационен, че планът за създаване на столичното метро е един от знаковите за това по какъв начин да се осъществят планове по европейски стратегии.

" Софийското метро навършва 20 години. Това събитие си заслужава да се означи, тъй като първият издигнат сектор беше един изстрадан сектор ", счита изпълнителният шеф на " Метрополитен ".

" Това бяха години, когато планът мъчно се финансираше, нямаше задоволително опитни строители и тези шест километра са строени 19 години. Но все пак, посредством този сектор, ние придобихме опит, както във връзка с строителството, по този начин и във връзка с употребата, с цел да можем идващите сектори да ги строим по-бързо ", съобщи Братоев.

По думите му огромният зелен план на София е метрото, то оказва помощ трафика да се понижи с близо 25 на 100.

" Над 79 000 тона нездравословни субстанции годишно по-малко се изхвърлят в атмосферата точно поради съществуването на метро, а след година и половина ще доближат 90 000 тона. Над 55 000 автомобила по-малко се движат по улиците на София, с помощта на съществуването на метро ", пресметна инж. Братоев.

" Изграждането на един километър от метрото е в пъти по-евтино в сравнение с в другите европейски страни. Темпото също е доста положително и имаме извънредно добре построена система за финансов надзор – тъй че да не може нито едно евро да отиде не по предопределение ”, уточни Братоев.

Той не отхвърли, че планът е доста е комплициран, че всекидневно има проблеми, които би трябвало да се отстраняват.

Стоян Братоев осведоми, че трасето на метрото е с дължина над 40 километра, като единствено за последните 10 години са издигнати 31 км. метро, до момента в който първите 9 километра са строени 24 години. Той е на мнение, че София има нужда от такова оборудване и би трябвало да го развива в направлението, където има нужда и пасажери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР