Софийското Ларго е едно от най-посещаваните места в центъра на

...
Софийското Ларго е едно от най-посещаваните места в центъра на
Коментари Харесай

Трети ремонт на Ларгото в София



Софийското Ларго е едно от най-посещаваните места в центъра на столицата. Три години след ремонта там паветата могат да бъдат извадени без старания, а прекосяването по тях е рисково за хората, излиза наяве от репортаж на бТВ.

Само година след ремонта на ремонта идва потребността от трети ремонт. Гражданите си изясняват обстановката с едно – некачествени материали.

От общината признаха, че недостатъци има, само че процедурата по отстраняването им е комплицирана.

Зам.-кметът на София Тодор Чобанов изясни, че проблемите се установяват на министерството, а то от своя страна алармира изпълнителите.

От компаниите реализатори показаха, че сигнали до тях не са постъпвали. Допълниха, че в случай че въпреки всичко има недостатъци, те ще бъдат отстранени. Гаранцията на обекта е 10 година

,,Още в самото начало знаехме, че Ларгото ще е доста сложен обект, тъй като е на няколко равнища и с две метростанции. Били сме доста сериозни и доста пъти сме отказвали да приемем плана за неговата реорганизация. За жал има позволени неточности при неговото правене още на равнище планиране. Просто проектантът не е съобразил, че ще минават стотици минувачи всеки ден ", разяснява зам.-кметът на София Тодор Чобанов пред Българска национална телевизия.

Той изясни, че от общината са изпратили искане до Министерството на културата да изиска да бъдат подхванати дейности от страна на проектанта и изпълнителя, защото обектът към момента е в гаранционен интервал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР