Софийският зоопарк се сдоби със стадо от зебри, съобщиха от

...
Софийският зоопарк се сдоби със стадо от зебри, съобщиха от
Коментари Харесай

Стадо зебри в столичния зоопарк

Софийският зоопарк се снабди със стадо от зебри, оповестиха от Столична община. Те дойдоха през юли и минаха интервал на климатизиране. Общо 5 са равнинни зебри от подвида зебра на Чапман (Equus quagga chapmnni).

Четири от тях са женски от Берлинския зоопарк. Най-възрастната - Калибера, е родена през 1994 година, а останалите, които се споделят Алмера, Астра и Серена, са родени сред 2001 година и 2018 година Те ще образуват стадо с мъжкия Татин, който е роден 2004 година в Зоопарка Ходонин в Чехия.

Зебрите са стадни животни, които живеят в откритите савани на юг от Сахара. Отличават се с присъщата си багра, като линиите на всяка зебра са неповторими. Продължителността на живота им е към 30 години.

Те са в категория " съвсем застрашени " и наклонността при популацията им в дивата природа е да понижават. Надяваме в бъдеще стадото от зебри в Софийския зоопарк да се развъди. Може да ги видите в бранш " Тревопасни животни "  в непосредственост до антилопите проличава и адакс, споделиха от общината.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР