Софийският университет Св. Климент Охридски ще започне академичната учебна година

...
Софийският университет Св. Климент Охридски ще започне академичната учебна година
Коментари Харесай

Заформя се каша с лекциите в СУ заради пандемията

Софийският университет " Св. Климент Охридски " ще стартира академичната образователна година на 1 октомври без общо решение за формата на образование в изискванията на пандемия. Всеки факултет ще взема решение самичък по какъв начин ще провежда образованието, само че действително преподаватели споделят, че ще вземат решение пъкъл хок – според от осигуреността със зали.

Някои факултети – да вземем за пример тези по физика и медицина, ще учат напълно присъствено, а други – да вземем за пример журналистическият, ще организират образованието напълно отдалечено (с изключение на част от упражненията). Трети пък ще вземат решение в последния миг по какъв начин ще се организират лекциите и упражненията.

" Деканите на факултети да дефинират въз основа на решения на факултетния или на деканския съвет метода на осъществяване на образователните занятия през зимния учебен срок на образователната 2020/2021 година ", написа в проф. Анастас Герджиков за организацията на образователния развой по отношение на попречване на разпространяването на Covid-19.

Факултетите би трябвало да разгласят на интернет страниците си метода на осъществяване на занятията, само че не всички са го създали досега, като някои ще вземат решение безусловно в последния миг, откри инспекция на Mediapool.

Някои факултети още нямат дефинитивно решение
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР