Софийският университет "Св. Климент Охридски" планира протестни действия след 22-ри

...
Софийският университет "Св. Климент Охридски" планира протестни действия след 22-ри
Коментари Харесай

СУ готви протест, ако правителството не изпълни пет искания

Софийският университет "Св. Климент Охридски " възнамерява протестни дейности след 22-ри януари, в случай че държавното управление не извърши пет съответни претенции, стана ясно след съвещанието на Академичния съвет на университета.

Университетът ще стачкува против две решения на кабинета от края на предходната година - отнета е постройка, която е била предопределена за образование на студентите по медицина на университета и публикуването на ранглиста за научната активност в страната за 2016 година и е дадена на Висшия правосъден съвет.

Сградата се намира на столичния бул. "Александър Стамболийски " 82, в която се е помещавала Софийската техническа гимназия до закриването ѝ през 2010 година.

Заедно с нея Висш съдебен съвет получава и терена от 8 дка, върху който се намира тя. Мястото е навръх кръстовището на булевардите "Ал. Стамболийски " и "Опълченска ", като се намира против "Мол София ".

СУ упорства държавното управление да компенсира с друга постройка поради отнетото здание на столичния бул. "Ал. Стамболийски ", също по този начин всяка година да се обезпечава съответно финансиране за поддържане на сградния фонд на университета, да бъдат отпускатни и целеви средства за библиотеката му. Академичният съвет на Алма Матер упорства още да бъде анулирана "карикатурната " ранглиста на научна активност и да бъде подписан контракт за достъп до интернационалните научни бази данни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР