Софийският университет Св. Климент Охридски излезе с остра позиция срещу

...
Софийският университет Св. Климент Охридски излезе с остра позиция срещу
Коментари Харесай

Софийският университет се възмути от позиция на говорителя на МО

Софийският университет " Св. Климент Охридски " излезе с остра позиция против коментар на шефа на дирекция " Връзки с обществеността " в Министерството на защитата Александър Урумов. Тя е ориентирана против курса " Политика на идентичността и разликата ", който се води от проф. Миглена Николчина и се преподава на студенти от факултета по славянски филологии.

Мнението на Урумов е оповестен в персоналния му Facebook профил на 3 октомври и препечатано в един от огромните ежедневници на идващия ден. В него се споделя:

" Приятели, това е ментално болестно положение! Целенасочено тровят мозъците и сърцата на децата ни още от детски градини, учебни заведения и университети! Лесбийки ги учат да пишат хомо-писма в Англия , лесбийки ги учат на схващане за зло в България! Ето това е истината! И тази истина би трябвало да се знае!... "

След като цитира част от конспекта, акцентирайки точки като " Теории и репрезентации на хомосексуалността " и " Отвъд половото разграничение: андрогинът и машината. Половото разграничение и новите технологии ", пресаташето на военното министерство приключва с апела:

" Неуважаеми, вземете си отпуск и се лекувайте. Спрете това, което вършиме. Обърнете си внимание на психологичното здраве! И спрете да тровите мозъците на студентите! ".

Ето какво се споделя в позицията на СУ по този мотив:

" На 4 октомври 2018 година вестник " Труд " разгласява със съкращения текст от Фйсбук страницата на Александър Урумов, в който се разяснява програмата на образователен курс в Софийския университет. С саркастичен и нападателен език текстът внушава, че курсът е отдаден на пропагандиране на хомосексуализъм, феминизъм и глобализация. Това несъмнено не подхожда на истината, защото специалностите, магистърските стратегии и курсовете в Софийския университет имат научен, а не агитационен темперамент и тяхната обективност и балансираност се подсигурява от прекосяването през редица университетски процедури - разглеждане на Катедрен съвет, на Факултетен съвет и от общоуниверситетска Учебна комисия и приемане от Академичния съвет като част от съответните образователен проект и образователни стратегии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР