Софийският университет (СУ) Св. Климент Охридски“ с дълбоко прискърбие съобщава,

...
Софийският университет (СУ) Св. Климент Охридски“ с дълбоко прискърбие съобщава,
Коментари Харесай

Отиде си един от най-изтъкнатите испанисти у нас

Софийският университет (СУ) „ Св. Климент Охридски “ с надълбоко огорчение оповестява, че на 8 февруари, след тежко боледуване умря Естер Бодурска-Денкова - дълготраен учител във Факултета по типичен и нови филологии на СУ.

Това заяви пресцентърът на висшето учебно заведение.

Поклонението ще се състои на 10 февруари от 11:00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Естер Бодурска-Денкова стартира академичната си активност като помощник по актуален испански език в днешната Катедра по испанистика през 1984 година и работи в региона на испанската литература от Средновековието и Златния век, на философията на езика и на други филологически дисциплини. Специализирала е испанска литература и спектакъл на Златния век в CSIC (Consejo Superior de Investigationes Cientificas – Висш съвет за научни изследвания) – Мадрид, Испания. Автор е на редица научни публикации, публицистични и образователни текстове. Естер Бодурска-Денкова е прочут преводач на художествена и философска литература, обичан и почитан учител, обучавал генерации български испанисти.

„ Със гибелта на Естер Бодурска-Денкова българската академична испанистика губи скъп експерт, способен и радушен сътрудник, добър и жизнеспособен другар. Поклон пред светлата ѝ памет! “, се споделя в съболезнованието от академичната общественост на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР