Софийският университет е свикал днес Общо събрание, чието провеждане пази

...
Софийският университет е свикал днес Общо събрание, чието провеждане пази
Коментари Харесай

Софийският университет обсъжда парите си на тайно общо събрание днес

Софийският университет е свикал през днешния ден Общо заседание, чието осъществяване пази в загадка.

Информация за него не е оповестена в уеб страницата на университета, медиите не са поканени и в случай че се опитат да влязат в зала 272, ще бъдат изгонени. Граждани, които биха желали да участват, с цел да чуят да вземем за пример по какъв начин издържаният от налозите им университет ръководи парите им, също няма да получат достъп.

OFFNews получи от свои източници поканата с дневния ред, изпратена до членовете на Оценка за съвместимост от ръководителя му проф. Тинко Тинчев, а пред наш кореспондент ръководителят на отдел " Информация и връзки с обществеността " Боряна Коларова удостовери за Общото заседание. Тя ни увери, че медии няма да бъдат позволени, тъй като е направена смяна в правилника на Университета.

OFFNews писа за нея на 29 ноември 2017 година Тогава Оценка за съвместимост реши, че общите събрания на Софийския университет към този момент няма да са обществени, а жители и публицисти няма да участват при разискванията и гласуванията на решенията за това по какъв начин ще се ръководи СУ. Решението - казус в историята на най-старото ни висше учебно заведение – бе взето от 256 членове на Общото заседание. Петима гласоподаваха с „ Не “, 15 се въздържаха.

Актуалният текст на член 12 (6) гласи: „ Заседанията на Общото заседание са открити за членовете на академичната общественост “. Старият беше: „ Заседанията на Общото заседание са обществени “.

По време на събранието предходната есен никой не изясни за какво се постанова тази смяна, само че и никой от присъстващите членове на Оценка за съвместимост в зала 272 на Ректората не попита.

Дневният ред на днешното Оценка за съвместимост, което ще се организира в зала 272 и ще стартира в 10 ч., планува:

- обзор и оценка на финансовата политика на Софийския университет през последните 12 години и новата финансова политика и ограничения за стабилизиране на Университета;

- попълване на състава на Академичния съвет.

Постъпили са и оферти за включването на спомагателни точки в дневния ред:

· Обсъждане на ограничения за съществено повишение на приходите на преподавателите в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ (проф. Ирина Зиновиева)

· Намаляване на административната тежест в Университета (проф. Ирина Зиновиева)./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР