Софийският университет е единственият български университет в първите 1000 в

...
Софийският университет е единственият български университет в първите 1000 в
Коментари Харесай

СУ е единственият български университет сред първите 1000 в света, горд Герджиков

Софийският университет е единственият български университет в първите 1000 в международните ранглисти. Това значи, че СУ е в първите 4% на международните университети, а в някои посоки - в първите 2%. Това съобщи ректорът на Софийския университет " Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков във връзка патронния празник на Алма матер.

По негови думи през последните 4 години университетът е получил нова институционална акредитация с оценка 9.61 и продължава да бъде преди всичко в най-вече професионални посоки в Националната рейтингова система на висшите учебни заведения.
 1280 незаети места разгласи Софийският университет
1280 незаети места разгласи Софийският университет

800 от тях са субсидирани от страната
 Снимка 454337
Източник:

В речта си проф. Герджиков посочи, че Софийският университет предлага обучение в 119 специалности в образователно-квалификационните степени " бакалавър " и " магистър " след приблизително обучение и в над 400 магистърски стратегии.

Броят на новоприетите студенти през последните години се резервира без значение от годишните сензации за незаети места, акцентира още той, допълвайки, че сега общият брой на студентите е над 20 600, като 1115 от тях са задгранични студенти.
 Снимка 454338
Източник:

По думи на Герджиков Алма матер резервира мястото си на народен водач в региона на докторантското образование, защото в него приготвят своите дизертационни писания близо една трета от всички докторанти в страната. Освен това ВУЗ-ът резервира позициите си в международните рейтингови ранглисти на университетите.

По случай празника преди тържествената гала бяха поднесени и цветя пред паметника на настойника на университета.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР