Софийският съд намали гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко

...
Софийският съд намали гаранцията на бившия депутат от ГЕРБ Живко
Коментари Харесай

Съдът намали гаранцията на Живко Мартинов

Софийският съд понижи гаранцията на някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов от 45 на 20 хиляди лв., оповестява Актуално. Очаква се по-късно да стане ясно какви са претекстовете на магистратите за инспектиране на мярката, наложена от прокуратурата по по този начин нареченото дело "Суджукгейт ".

Миналата седмица на Мартинов бяха повдигнати обвинявания за шест закононарушения като прокуратурата не изиска ареста му, а дефинира гаранция. Сумата се равнява навръх оценката на четирите тона суджук, за които депутатът е изнудвал предприемач от Добрич, употребявайки името на Бойко Борисов.

Според обвиняването в интервала от началото на 2012-а до началото на 2013-а Мартинов заплашва А.П. с арест, данъчни инспекции и банкрут на компаниите му. За да се избави, предприемачът се разделя с общо 4 тона недопечен суджук от телешко, еленско и свинско и 60 кг филе елена и телешка пастърма.

Бившият депутат е упрекнат и за втора насила по отношение на А.П., този път за 15 500 лева Третото му обвиняване е за закана за ликвидиране. Според прокуратурата още през 2014-а Мартинов се е опитал да осуети наказателно гонене на мъж, предизвикал гибел при злополука. Той има и още две обвинявания за заплашване и насила.

Ако делото му стигне до съд и обвиняванията устоят там, Маритнов може да получи до 15 години затвор.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР