Софийският районен съд (СРС) прекрати делото за клевета заради репликата

...
Софийският районен съд (СРС) прекрати делото за клевета заради репликата
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото за клевета срещу Гешев за циганите правят така

Софийският областен съд (СРС) приключи делото за клюка поради репликата на Иван Гешев " и ромите вършат по този начин по каузи ", оповестява уеб сайтът " Де факто ". Преди това Комисията за отбрана от дискриминация също не откри проблем в тази имитация, а административен съд – София-област удостовери това решение. Сега и районният арбитър Мила Лазарова се аргументира, че репликата не е засегнатост или клюка.

Частното наказателно дело пред Софийския областен съд бе формирано по просба на ромския деятел Христо Николов. Той твърди, че изказване на Иван Гешев в изявление по Българска национална телевизия предишния април го е засегнало персонално. Николов споделя, че прокурорът е приравнил всички представители на ромската общественост към причинителите на закононарушения.

Според деятеля в тази ситуация става дума за оповестяване на неистинен и позорни условия, което е и съставът на закононарушението " клюка ". Като обидна той сочеше квалификацията " роми ".

Коментарът на Иван Гешев бе изработен във връзка обясненията на подсъдимия някогашен кмет на столичния регион " Младост " Петко Дюлгеров. Първоначално Дюлгеров свидетелства в интерес на прокуратурата по делото против Десислава Иванчева, само че след това разгласи, че е приказвал под напън. Пред националната телевизия тогавашният зам.-главен прокурор сподели: " Така вършат всички подсъдими. Така вършат и ромите. Това е всеобщо ".

Съдия Мила Лазарова споделя, че Иван Гешев просто е изказвал обобщаващо мнението си за държанието на подсъдимите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР