Софийският районен съд (СРС) е отхвърлил няколко иска от уволнения

...
Софийският районен съд (СРС) е отхвърлил няколко иска от уволнения
Коментари Харесай

Съдът отхвърли искове на уволнен зам.-шеф на ДАНС, свързван с Пеевски

Софийският областен съд (СРС) е отхвърлил няколко желае от уволнения зам.-шеф на ДАНС Недялко Недялков - да бъде възобновен на работа и да получи обезщетение от над 41 хиляди лева, че е останал без работа за 6 месеца, както и над 20 хиляди лева обезщетение, че е отхвърлен без тримесечното предупреждение. Решението на СРС не е дефинитивно и може да бъде обжалвано на втора инстанция, оповестява.

Според съда, позицията, която е заемал, предстои на освобождение по преценка на органа по назначението и законосъобразно е освободен от Министерския съвет по предложение на ръководителя на ДАНС. Преди това Върховният административен съд (ВАС) отхвърли да се занимава с жалбата на Недялко Недялков, напомня изданието.

Преди да бъде уволнен Недялков, с поста се раздели и ръководителят на ДАНС Димитър Георгиев, който бе отхвърлен при започване на ръководството на първото служебно държавно управление. Мотивите за освобождение на Недялков бяха " редовно несправяне със служебните отговорности, уронване престижа на организацията ".

Недялков бе на поста близо 8 години. " Многократно съм награждаван, като единствено за тази година имам най-малко две награди за добре свършена работа ", разяснява тогава отстраненият зам.-шеф на ДАНС.

Според, извънредно симптоматично е, че към този момент някогашният ръководител на ДАНС Димитър Георгиев е запазил като собствен заместител Недялко Недялков, който е воин от епопеята към опита за инсталиране на Делян Пеевски за началник на службата по времето на Орешарски. След серията митинги против назначението на Движение за права и свободи депутата за негов правоприемник Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи лансираха двама души - Владимир Писанчев като любимец и Недялков като фиктивен съперник. Според разнообразни източници Недялков гравитира към Движение за права и свободи, пази ползите на партията в контраразузнавателната работа и е неофициален ръководител на службата.

Отстраняването му бе част от серията рокади на управителни постове в службите за сигурност. Малко откакто бе уволнен самият Недялков изясни, че е подписал документ за лишаване на допуск до класифицирана информация като уточни, че основанието било оповестяване на класифицирана информация от Рашков като началник на Бюрото за надзор на СРС.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР