Софийският районен съд се е произнесъл с присъда - 9

...
Софийският районен съд се е произнесъл с присъда - 9
Коментари Харесай

За блудник, нападнал непознато момиче в София: от 9 години затвор - на 6 г.

Софийският областен съд се е произнесъл с присъда - 9 години затвор за 28-годишен принудител, който е осъществил две действия: блудничество и опит за обезчестяване, като е причинил на жертата си и междинна телесна щета.

На 20 юни 2021 година - към 1:30 ч през нощта той нападнал непозната 30-годишна жена, която вървяла сама по моста " Чавдар " в София. Жертвата била със слушалки... 

"... зад нея се движел обвиненият М.Н., който я следвал. Той се доближил в тил към дамата, с едната си ръка я обхванал през раменете, а с другата запушил носа и устата й, след което я съборил на земята.

Обвиняемият направил блудствени дейности с 30-годишната жена, посредством приложимост на опасност и мощ. Вследствие на упражнената по отношение на нея мощ й предизвикал междинна телесна щета. М.Н. направил и опит да я изнасили, само че той останал незавършен, защото дамата съумяла да се освободи от захвата на обвинения и почнала да вика мощно. "

След като е получил присъдата на първа инстанция обаче, СРС я е понижил с 1/3 - на 6 години затвор. Съдът е задължен да направи това съгласно Наказателен кодекс, когато са налице признания.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред горната инстанция.

Ето и целия текст на прессъобщението:

По обвиняване на Софийска районна прокуратура мъж е наказан на затвор за блудничество, опит за обезчестяване и породена телесна щета

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура е наказан на затвор 28-годишен мъж за закононарушения, осъществени по отношение на жена.

На 20.06.2021 година към 01,30 часа 30-годишната жена прекосявала пешком по мост „ Черковна “ с сложени слушалки в ушите си, от които слушала музика, а през това време зад нея се движел обвиненият М.Н., който я следвал. Той се доближил в тил към дамата, с едната си ръка я обхванал през раменете, а с другата запушил носа и устата й, след което я съборил на земята. Обвиняемият направил блудствени дейности с 30-годишната жена, посредством приложимост на опасност и мощ. Вследствие на упражнената по отношение на нея мощ й предизвикал междинна телесна щета. М.Н. направил и опит да я изнасили, само че той останал незавършен, защото дамата съумяла да се освободи от захвата на обвинения и почнала да вика мощно.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.150, ал.3,вр.ал.1 от Наказателен кодекс и по чл.152, ал.3,т.2, вр.ал.1,т.2, вр.чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са осъществени голям брой дейности и са събрани задоволително доказателства, че точно М.Н. е създател на действията. Разследването е завършило с импортиран в съда обвинителен акт.

Състав на Софийски областен съд призна М.Н. за отговорен по повдигнатите му обвинявания и му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 9 години, което на съображение член 58а от Наказателен кодекс понижи с 1/3 на 6 години „ отнемане от независимост “, които следва да бъдат изтърпяни дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.

Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР