Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на Бойко Борисов

...
Софийският районен съд отмени заповедта за задържане на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Съдът отмени заповедта за ареста на Борисов, осъди МВР да му плати 310 лв.

Софийският областен съд анулира заповедта за задържане на Бойко Борисов и осъди Министерство на вътрешните работи да му заплати 310 лв. разноски по делото.

Решението предстои на обжалване в 14-дневен период, оповестява Българска национална телевизия.

Преди решението на съда през днешния ден юристът му посочи, че няма посочени съответни обстоятелства в основанията за задържането. Юрисконсултите на Националната полиция от своя страна настояват, че в заповедта е представено досъдебното произвеждане, където обстоятелствата и събитията са посочени.

"Едно от основанията, посочени от юрисконсултите на ГДНП е, че задържането е било наложително с оглед господин Борисов да не пречи на провеждането на следствието, на дейностите по следствието. В интервала предшестващ неговото задържане и съпътстващ неговото задържане са осъществени дейности по следствието от незапознат орган.

Т.е. тези дейности поначало нямат доказателствена стойност. И изрично не се е налагало неговото задържане ", сподели за Българска национална телевизия Станислава Каракушева, юрист на Бойко Борисов.

На 17 март водачът на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният шеф на пресслужбата на Борисов Севделина Арнаудова бяха арестувани за 24 часа в ареста, а на идващия ден бяха освободени без да им бъдат повдигани обвинявания.

Те бяха отведени във връзка формирано произвеждане за изнудване, обвързвано с Васил Божков, който е разследван по доста обвинявания.

Адвокатът Менко Менков внесе тъжби против задържането им. На 28 март тримата бяха разпитани пред прокурор и следовател.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР