Софийският районен съд остави в ареста мъжът, обвинен като помагач

...
Софийският районен съд остави в ареста мъжът, обвинен като помагач
Коментари Харесай

Бившата приятелка на Константин, помогнал в укриването на разчленен труп: Той е наивно добър, Веско е манипулативен

Софийският областен съд остави в ареста мъжът, упрекнат като помощник за жестокото ликвидиране на предприемач в София. Тереза – някогашна другарка на Константин, който е упрекнат като помощник, приказва пред NOVA. Били са дружно 6 години. Разделили се неотдавна.

„ Много добър човек, дори като чух за случая не можах да допускам “, сподели тя.

Според нея посочения за палач Веселин е злобен и манипулативен. А Константин е наивно добър.

Често двамата излизали и с Веселин. Двамата били другари.

„ Според мен Веско е манипулирал Константин. Винаги го е манипулирал, ненапълно и способства по тази причина ние с Константин да се разделим “, съобщи Тереза. „ Учуди ме и Веселин, доста пъти съм излизала с тях, не е давал индикации да е умопобъркан. “,

Тереза не познава жертвата Кристиян, само че чувала, че той и Веселин били доста близки другари. Тя не отхвърля претекстът да е финансов.

„ Нищо чудно това да е претекстът. На мен ми е предписание усещане, че макар, че не работи, води много добър стандарт на живот “, описа още приятелката на Константин.

Константин е упрекнат в персонално укривателство. Защитникът му юрист Кристиан Мирчев посочи, че клиентът му е разкрил цялата истина на проверяващите, без да се пробва да лъже и без да пробва да прикрива който и да било. Разказал, че Веселин го извикал в жилището му. Вероятно е оказал помощ за укриването на тялото, тъй като е бил в потрес, твърди юриста му.

„ Пристигайки в жилището и отваряйки вратата на банята е видял потресаваща панорама. Причината, заради която е почнал да оказва помощ в тази обстановка, според мен, е изпаднал в потрес “, съобщи юристът Кристиян Мирчев.

С колата на Константин са превозени останките на убития до кофи за боклук в „ Бояна “ и на Витоша.

Днес пред съда ще се изправи и посоченият за палач Веселин. 24-годишният обвинен е барман, а също и снабдител на храна.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР