Софийският районен съд наложи мярка “парична гаранция” на мъж, който

...
Софийският районен съд наложи мярка “парична гаранция” на мъж, който
Коментари Харесай

Софиянец се изфука демонстративно, че не спазва карантина, ожулиха го с 10 000 лева

Софийският областен съд наложи мярка “парична гаранция” на мъж, който съзнателно е нарушил карантината в столицата, съобщи БГНЕС.

Заседанието се състоя по скайп като мярка против разпространяването на ковид.

По-рано през днешния ден стана ясно, че софийската районна прокуратура задържа за 72 часа лице, завърнало се от чужбина, което не е спазило наложителната 14-дневна карантина в изискванията на оповестено изключително състояние по отношение на разпространяването на новия ковид COVID-19 – закононарушение по член 355, ал.2 от Наказателен кодекс.



Досъдебното произвеждане е формирано от 04 РУ-СДВР, откакто при осъществяване на инспекции в разнообразни дни по авансово подаден лист на лица, които следва да съблюдават карантина, полицейските чиновници са открили, че лицето Г.Н.Б., което се било прибрало от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на непрекъснатия си адрес.

Установено е, че след идването си на летище „ София “ Г.Н.Б. е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като неотложно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен диалог, в който е изразил удовлетворение от държанието си, отнасяйки се присмехулно с опитите на чиновниците на летището да изпълнят служебните си отговорности.

След събирането на задоволително доказателства и след отчет на материалите по делото в СРП, по отношение на Г.Н.Б. е направено разпореждане за привличане на обвинения, както и за задържането му за период до 72 часа.

Едновременно с това са сезирани и органите на РЗИ – с оглед предприемане на дейности за определяне на здравния статус на Б. След като е открито, че тестът за COVID-19 на лицето е негативно, същото бе арестувано с прокурорско разпореждане. /БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР