Софийският районен съд е определил за незаконен ареста на Бойко

...
Софийският районен съд е определил за незаконен ареста на Бойко
Коментари Харесай

Арестът на Бойко Борисов е обявен за незаконен от съда

Софийският областен съд е определил за противозаконен ареста на Бойко Борисов на 17 март. Според решението - Групово дело " Национална полиция " ще би трябвало да заплати 300 лева разходи по делото на ръководителя на ГЕРБ. 

Борисов беше арестуван за 24 часа от чиновници на Министерство на вътрешните работи поради досъдебно произвеждане, формирано " по необходимост " във връзка със сигнала на Васил Божков за рекет. 

Заедно с него бяха арестувани някогашният финансов министър Владислав Горанов и PR-а на Борисов Севделина Арнаудова. 

Решението на СРС е първоинстанционно и може да бъде обжалвано. Досега обаче дейностите на Министерство на вътрешните работи не срещат подпомагане от страна на прокуратурата, която сама разгласи, че акцията в Банкя не е осъществена по законов ред.

Единственият резултат от форсираното следствие беше решението на прокуратурата въпреки всичко да изиска правна помощ от Обединените арабски емирства, с цел да може да организира разпит на Васил Божков - задействане след 2-годишно безмълвие на проверяващите по изказванията му, че е платил 60 млн. лева на висши фрагменти от ГЕРБ. 

Борисов и сътрудниците му отхвърлят каквато и да е виновност по случая, а преди дни прокуратурата стартира следствие против висши длъжностни лица поради абсурда с арестите по сигнал на административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР